‘Herenteam rugbyclub heeft hard trainingsveld nodig’

13 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er moet in Haarlemmermeer een terrein komen waar een herenteam van rugbyers 4 uur per week kan trainen. Dat pleidooi hield secretaris Stephanie Macinski van de rugbyclub Haarlemmermeer Hawks vorige week als inspreker tijdens de raadsvergadering.

De rugbyclub bestaat sinds eind 2011 en telt inmiddels 18 leden. Er wordt nauw samengewerkt met een vereniging in Haarlem. Daar kunnen de Haarlemmermeerse rugbyers ook terecht voor wedstrijden, maar ze zouden zo graag ergens in de eigen gemeente willen trainen, zo benadrukte Macinski. “Want rugby verdient een plekje in Haarlemmermeer.” Een eerdere poging liep op niets uit.

Het bestuurslid, dat vertelde dat de rugbyclub in de toekomst wil uitbreiden met jeugd en vrouwen, kreeg bijval uit de raad. Ook fracties vonden dat er ruimte moet zijn voor de rugbysport. Hoewel die sport bij de gemeente niet te boek staat als basissport, vond sportwethouder Michel Bezuijen zeker dat er moet worden gekeken of er ergens plek is voor de jonge sportclub. Al was het alleen maar om de vaak robuuste rugbyers toch vooral te vriend te houden, zo voegde de wethouder eraan toe.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie