Lokale partijen praten over politiebeleid en veiligheid

13 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De lokale politieke partij HAP is woensdag 19 juni gastheer voor een regionale bijeenkomst van de Vereniging voor Plaatselijke Politieke Groeperingen (VPPG) en Onafhankelijke Senaats Fractie (OSF). Raadsleden, wethouders en bestuursleden van lokale politieke partijen uit heel Noord-Holland komen naar het Historisch Museum Haarlemmermeer in Hoofddorp om te spreken over lokale en landelijk onderwerpen.

De bijeenkomst begint om 19 uur. Het eerste deel van de bijeenkomst is gewijd aan de nationale politie. Burgemeester Theo Weterings geeft dan uitleg over welke stappen er in Kennemerland zijn gezet en hoe de invloed van de gemeenteraad kan worden vormgegeven bij de totstandkoming van politiebeleid.

Het tweede deel gaat over ‘community safety’. Kunnen inwoners in de toekomst bij calamiteiten altijd rekenen op snelle hulpverlening en wat kunnen zij zelf doen om de gevolgen van een calamiteit te beperken? Dit onderwerp wordt ingeleid door S. Paauwe van de brandweer Haarlemmermeer. Het derde deel van de avond gaat over nieuwe Haagse regelgeving voor politieke partijen en de verstrekkende gevolgen daarvan voor lokale partijen.

Iedereen is welkom bij deze bijeenkomst, maar het aantal plaatsen is beperkt. Daarom dienen belangstellenden zich aan te melden via info@hap-haarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie