Nog geen besluit over sloop/nieuwbouw verbrande kerk

13 juni 2013 om 00:00 Nieuws

Het zal nog enkele weken duren voordat bekend wordt wat de toekomst is voor het op 15 mei gedeeltelijke verwoeste kerkgebouw. Die vraag kan pas worden beantwoord zodra de uitslag van de technische inspectie bekend is. Dat laat Wim Vos, plaatsvervangend voorzitter van de Protestantse Gemeente te Rijsenhout weten. “Uit de inspectie moet blijken of herstel nog mogelijk is of dat de Ontmoetingskerk zodanig is verwoest dat nieuwbouw de enige optie is.” De voorzitter verwacht zelf dat binnen enkele weken uitsluitsel gegeven kan worden.

RIJSENHOUT - Het is nog steeds niet duidelijk of de door brand getroffen Ontmoetingskerk wordt hersteld of dat er gekozen moet worden voor sloop/nieuwbouw. Inmiddels is wel duidelijk dat de komende tijd de kerkdiensten worden gehouden in Dorpshuis De Reede. De door de weekse activiteiten worden gehouden in het Lichtbaken.

“Als herstel mogelijk is, zal de Ontmoetingskerk zo snel mogelijk worden hersteld. Als nieuwbouw de enige mogelijkheid is, zal de kerkenraad bij het ontwerpen van de nieuwe kerk waar mogelijk rekening houden met de wensen van de huurders van de Ontmoetingskerk en met andere partijen in het dorp. Want de kerkelijke gemeente wil graag dat ook haar nieuwe kerkgebouw niet alleen een huis van de Heer is, maar ook een ruimte voor het dorp. Om God en elkaar te ontmoeten, zo veelkleurig als we zijn.”

De brand betekende ook voor de koster dat hij op zoek moest naar andere huisvesting. Die is gevonden, nadat meerdere locaties waren aangeboden. Dat laatste gold ook voor de kerkdiensten. “Deze ramp maakt ook zichtbaar hoe sterk de saamhorigheid is in Rijsenhout. Vanuit het hele dorp was er medeleven. Het is duidelijk dat de Ontmoetingskerk méér was dan een kerkgebouw.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie