Internationale ontmoeting in teken van verbroedering

13 juni 2013 om 00:00 Nieuws

Linda Parlevliet, voorzitter van de ‘eigen’ Rotary Club Haarlemmermeer: “Rotarians zijn mensen uit de locale gemeenschap met zeer uiteenlopende achtergronden. Wekelijks komen we bij elkaar om van gedachten te wisselen en activiteiten voor te bereiden, met als hoofddoel: begrip voor elkaars verschillen en wederzijdse dienstbaarheid met als doel een betere wereld. En dat stopt niet bij de grens van de ons bekende lokale samenleving - dat is een internationaal gegeven.”

Hongaarse en ‘eigen’ Rotaryclub samen op zoek naar muziekinstrumenten voor zusterstad HAARLEMMERMEER - Enthousiast en trots. Dat zijn de leden van de Rotary Club Haarlemmermeer. Maandag namen de rotarians afscheid van hun Hongaarse ‘collega’s’ die een meerdaags bezoek brachten aan Haarlemmermeer en omgeving. Naast een ontspannen deel was er ook ruimte voor het maken van officiële afspraken, bijvoorbeeld over het aanschaffen van muziekinstrumenten voor de muziekschool in de Hongaarse zusterstad Hódmezövásárhely.

Dat laatste bleek duidelijk tijdens het 5-daags bezoek dat een delegatie van 16 Hongaarse rotarians de afgelopen dagen bracht aan Haarlemmermeer. Er was een gevarieerd programma met ruimte voor onder meer een bezoek aan de bijbelse tuin achter de Joannes de Doperkerk, bedrijfsbezoeken bij Vreeken Bouvardia, Multicatering en Royal Van Lent, een boottocht over de Ringvaart, een rondtour door Haarlemmermeer, een bezoek aan het Cruquius Museum en Amsterdam en een bezoek aan Café Ruimzicht (Red Kees), jazzpromoter bij uitstek. Parellel aan dit alles was er een kennismakingsbezoek van burgemeester Almasi, die ook een gedeelte van het rotaryprogramma meemaakte.

“Er is veel met elkaar gesproken en er zijn afspraken gemaakt”, laat de voorzitter enthousiast weten. “Zo gaan we samen werken aan een gezamenlijk programma dat in het teken zal staan van de jeugd.” Belangrijk onderdeel daarbij is het aanschaffen van muziekinstrumenten voor de muziekschool in de Hongaarse zusterstad. Die samenwerking gaat via een zogeheten districts Grant, waarbij partijen moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden. Gebeurt dat, dan wordt het bijeengebrachte geld met 50 procent verhoogd via het District Designated Fund (fonds voor speciale doelen). “Een goed voorbeeld waar verbroedering toe kan leiden”, aldus Linda Parlevliet.

De gemeente Haarlemmermeer heeft al bijna 25 jaar een stedenband met Hódmezövásárhely.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie