Pier K Kinderkunstweek Avontureneiland

14 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Een week vol avontuur en creativiteit onder leiding van professionele docenten. Dat is de Kinderkunstweek die van maandag 12 t/m vrijdag 16 augustus wordt gehouden bij Pier K Hoofddorp.

De Kinderfeestweek is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en duurt elke dag van 9 tot 17 uur. Kinderen maken spelenderwijs kennis met tal van kunstdisciplines zoals muziek, toneel en schilderen. Deelnamekosten voor alle vijf dagen €90 euro (inschrijven voor 1 juli: €75). Eén dag kost €23,50.

Elke dag staat er iets anders op het programma en kunnen de ouders aan het einde van de dag het gemaakte werk bekijken. Alle dagen staan in het teken van het thema 'Avontureneiland'. Maandag gaan de kinderen 'de ogen van het oerwoud' schilderen, brengen zij het oerwoud in beeld door middel van fotografie, leren ze Afrikaans dansen, maken zij kennis met percussie.

Dinsdag gaan de kinderen aan de slag met dans, schrijven en theater, met als thema's 'bestemming onbekend' en 'flessenpost'. Ook is er een heuse DJ workshop 'eilandbeats'.

Woensdag staat het theater centraal. Er is een theaterworkshop, een 'tattoos en wonden' grimeworkshop en een zangworkshop. Daarnaast boetseren de kinderen ook eilanddieren.

Donderdag maken de kinderen eilandmaskers en leren de kinderen samen te zingen in een koor. Deze dag staat ook musicaldans op het programma.

Vrijdag vormen de kinderen een bandje en zijn er hiphop- en tekenworkshops en er is deze dag een gezamenlijke afsluiting.

De Kinderkunstweek is in het cultuurgebouw aan het Raadhuisplein te Hoofddorp. Inschrijven kan via de informatiebalie van Pier K of info@pier-k.nl. Zie tevens www.pier-k.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie