Groen licht voor parkeergarage onder Raadhuisplein

14 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er komt een parkeergarage voor 360 auto's onder het Raadhuisplein in Hoofddorp. Het college van B en W heeft deze week groen licht gegeven voor de bouw van de garage, die zo'n 24 miljoen euro gaat kosten.

Als de planning voorspoedig verloopt, kan er eind 2015 worden begonnen met de operatie en is de parkeergarage in 2018 klaar. Volgens wethouder Michel Bezuijen van Mobiliteit is eerder afgesproken dat het huidige parkeerdek bij het raadhuis dan verdwijnt.

Dat betekent dat het aantal parkeerplaatsen ongeveer gelijk blijft. Wethouder Bezuijen benadrukte deze week dat nut en noodzaak van de nieuwe ondergrondse parkeergarage recht overeind blijven staan. In de nabije toekomst wordt een tekort van parkeerplaatsen in het centrum van Hoofddorp verwacht.

De parkeerdruk in het Hoofddorpse centrum blijft dus hoog, aldus Bezuijen. In de nieuwe garage wordt een gemiddeld tarief voorzien van 1.40 euro. Dat is een bedrag dat tussen de tarieven van andere parkeergarages in zit.

Overigens komt er in het Hoofddorpse centrum definitief geen automatisch parkeerinformatiesysteem, waarmee automobilisten snel te weten komen in welke parkeergarage nog een plek vrij is. De exploitanten willen niet meewerken, maakte wethouder Bezuijen bitter bekend. Hij is erg teleurgesteld dat het systeem er niet komt en sprak van een 'gemiste kans'.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie