College: parkeertarieven niet verhogen

14 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De parkeertarieven gaan wat het college van burgemeester en wethouders betreft niet omhoog. Dat heeft wethouder Michel Bezuijen van Mobiliteit donderdag bekendgemaakt.

De gemeenteraad is verdeeld over verhoging van de tarieven. Zij nam donderdag tijdens de algemene beschouwingen en de behandeling van de voorjaarsrapportage 2013 alvast een voorschot op een debat.

GroenLinks-fractievoorzitter Els Berk stelde voor een 'dubbeltje van Bezuijen' in te voeren, als verhoging op het bestaande tarief. De wethouder voelde er zelf echter weinig voor op deze manier de geschiedenis in te gaan. Ook coalitiepartij PvdA is echter voor een bescheiden verhoging van de parkeertarieven.

Overigens wordt het vanaf komend najaar mogelijk om je parkeergeld met je mobiele telefoon te betalen. De gemeente gaat daarvoor samenwerken met het Nationaal Parkeer Register. Betalen met je mobieltje kan straks met een speciale app, een sms'je of een simpel telefoontje. Het blijft ook mogelijk om met muntgeld te betalen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie