College: ministerssalaris norm voor bestuurders gesubsidieerde instellingen

14 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het college van B en W wil paal en perk stellen aan de megasalarissen die worden betaald aan topbestuurders van instellingen die subsidie ontvangen van de gemeente. Volgens wethouder Jeroen Nobel van Financiën is het in deze tijd maatschappelijk niet meer verantwoord om met gemeenschapsgeld salarissen uit te betalen die ver boven dat van een minister ligt.

Op dit moment geldt in Haarlemmermeer nog een norm van circa 125.000 euro per jaar. Het college wil dat dus verhogen naar een jaarsalaris van zo'n 143.000 euro. Daarvoor moet de algemene subsidieverordening worden gewijzigd.

Volgens Nobel wil het college hiermee een krachtig signaal afgeven. Op dit moment verdienen de directeuren van 4 organisaties waar Haarlemmermeer een subsidierelatie met heeft meer dan de nieuwe norm. Dat zijn de Brijder stichting, GGZ InGeest, Amstelring en Spirit.

Als de betrokken instellingen na een overgangsregeling niet aan de nieuwe voorwaarde voldoet, gaat de gemeente op zoek naar een andere partner die dezelfde taak kan uitvoeren. Volgens wethouder Nobel is dat een serieuze optie en in de praktijk heel goed mogelijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie