Samenloop voor Hoop Badhoevedorp gestart

15 juni 2013 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Om precies 12.09 uur is vandaag de tweede editie van de Samenloop voor Hoop in Badhoevedorp van start gegaan. Op het sportcomplex van Kombij lopen 24 uur lang ruim 600 mensen, verdeeld over 34 teams, geld bijeen voor de strijd tegen kanker.

,"Geniet van elke stap die vandaag gezet wordt', moedigt de talentvolle zwemmer Joost Reijns de deelnemers aan. Begin vorig jaar werd bij hem teelbalkanker ontdekt. Inmiddels is hij gezond verklaard en heeft hij zijn trainingen hervat. Zijn indrukwekkend relaas van zijn strijd tegen kanker oogst veel applaus, evenals het hart onder de riem dat burgemeester Theo Weterings de deelnemers steekt.

"Zon of regen, het maakt niet uit. Het gaat jullie lukken, want iedereen hier heeft een ervaring in de strijd tegen kanker.''

Bij de eerste ronde over de atletiekbaan gaan burgemeester Weterings, Joost Reijns en Barbara Tol (76) en David Roderijs (12) voorop. Tol en Roderijs zijn de oudste en de jongste survivor. Mensen die kanker overwonnen hebben. Achter hen lopen vertegenwoordigers van alle teams die in estafettevorm een etmaal lang samen lopen voor hoop. En iedereen heeft wel een gegronde reden om mee te doen. Neem bijvoorbeeld de Vrienden van Stef. Deze jongen was pas 20 toen hij aan Ewing Sarcoom overleed. Het is een vorm van botkanker waar nog heel weinig over bekend is. Zijn hechte vriendengroep is aanwezig en de mannen zamelen geld in voor onderzoek naar botkanker.

Wij hopen 1.500 euro bij elkaar te krijgen'', denkt Walter Weterings hardop. Ook ambtenaren van de gemeente Haarlemmermeer en raadsleden doen aan de Samenloop voor Hoop mee.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie