Dorpsraad Zwaanshoek: 'Géén wijziging vliegroute'

16 juni 2013 om 00:00 Nieuws

ZWAANSHOEK - De Dorpsraad Zwaanshoek schaart zich volledig achter het standpunt van de Dorpsraad Nieuw-Vennep in de kwestie vliegroute tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Wijzigen van de zogenaamde Spijkerboorroute zal ook voor Zwaanshoek leiden tot nog méér geluidsoverlast dan nu al het geval is.

"Ook voor de Dorpsraad van Zwaanshoek is het aanpassen van de afgesproken huidige regels en de vliegroute dan ook onacceptabel", aldus de voorzitter van de Dorpsraad Zwaanshoek, Wim Kruyt.

Hij reageert daarmee op de discussie die vooral via de media gevoerd wordt tussen de actiegroep Floriande TegenGeluid en de dorpsraad Nieuw-Vennep. Eerstgenoemde wil opnieuw de discussie aangaan over de vliegroute (met als doel aanpassen en minder geluidsoverlast voor de bewoners van Floriande), Nieuw-Vennep is daar faliekant op tegen (want aanpassen betekent meer overlast voor vooral Getsewoud).

De actiegroep baseert zich op haar beurt op eerder gemaakte afspraken (die niet gevolgd worden) en een verkeerd beeld dat opgeroepen wordt (onvolledig en eenzijdig), de dorpsraad verwijt de actiegroep teveel naar het eigen belang te kijken. Dorpsraad Zwaanshoek schaart zich nu achter de dorpsraad Nieuw-Vennep.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie