Neeltje Zoet onthult beeld bij Hospice Bardo

17 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Onder een stralende zon en onder grote belangstelling heeft Neeltje Zoet een prachtig kunstwerk onthuld in de tuin van het Hospice Bardo. Neeltje Zoet is een van de pioniers en eerste directeur van Bardo.

Het beeld is aangeboden door de Lionsclub Haarlemmermeer Host en is vooral bedoeld om de tuin nog completer te maken met een kunstwerk. De titel van het beeld is 'Family of 3' en is gemaakt in brons op een houten sokkel. Maker is Leveity Dambaza uit Zimbabwe. De vorm van de man of vrouw die twee kinderen omarmt is op verschillende manieren uit te leggen. Het kan verbondenheid betekenen en een afscheid nemen van het leven. De heer Stukart van de Lions zorgde voor een toelichting op de schenking en de relatie tussen Lionsclub en Bardo.

Daaruit blijkt onder andere dat de tuin elk seizoen iets bloeiend biedt in passende kleuren en dat de tuin meer is dan een stukje natuur. "Het straalt warmte uit, geeft rust en toont leven."

De tuin maakt daarmee een belangrijk deel uit van de nieuwbouw van het hospice, een voorziening die in 2001 tot stand kwam middels de grote inzet van vooral Toos van de Kamp en Neeltje Zoet. Wat ooit begon met enkele beroepskrachten en vrijwilligers is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige voorziening, met als hoogtepunt de nieuwbouw in het centrum van Hoofddorp.

Neeltje Zoet refereerde in haar toespraak nog aan die eerste jaren en wat er daarna volgde. Ze omschreef het als een resultaat 'dat zij in haar stoutste dromen niet had kunnen bedenken'. Haar dankwoord richtte zij tot al die vrijwilligers, ondernemers, ondernemersvereniging(en) en vrienden van Bardo in welke vorm dan ook met het bereiken van hetgeen er nu is.

Huidig directeur Marion Sonneveld benadrukte tot slot in een gloedvol betoog dat Bardo geworden is tot wat het nu is dankzij de steun van velen.

De leden van de Lionsclub lieten op hun beurt weten dat zij, net zoals zij de afgelopen twaalf jaar, doorgaan met ondersteunen onder andere in de vorm van tuinonderhoud.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie