'Invloed lokale overheid op veiligheid'

17 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Wat wordt de rol van de lokale overheid ná de centralisatie tot een nieuwe landelijke politie? En: kunnen inwoners en ondernemers straks nog op de overheid rekenen bij calamiteiten? Dat zijn de twee belangrijkste vragen die centraal staan tijdens een bijeenkomst in het Historisch Museum Haarlemmermeer aan de Bosweg in Hoofddorp.

De bijeenkomst is een regiobijeenkomst van de Vereniging voor Plaatselijk Politieke Groeperingen en de Onafhankelijke Senaatsfractie. Centraal thema van de bijeenkomst is 'Veiligheid, community safety, de rol van de gemeenteraad én de inwoners'.

Eén van de sprekers is burgemeester Weterings die tijdens de bijeenkomst dieper ingaat op de vraag 'wat betekent de centralisatie tot de nieuwe landelijke politie voor de invloed van de gemeenteraad op het beleid'.

Na hem spreekt de heer Pauwe van de Brandweer Kennemerland over 'Community Safety: Kunnen inwoners en ondernemers in de toekomst altijd op de overheid rekenen bij calamiteiten? Welke maatregelen kunnen zij zelf nemen om risico's te verminderen en welke invloed heeft lokaal bestuur daar op?

De bijeenkomst begint om 19 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie