‘Windmolens leveren wél positieve bijdrage aan land’

27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

Meijer citeerde uit een recent rapport van het Centraal Planbureau (CPB), waarin staat dat windenergie geen CO2-reductie oplevert en negatief uitpakt voor landschap en natuur. Hij wilde daarom weten waarom wethouder Nederstigt toch vasthoudt aan die ‘spuuglelijke’ windmolens.

HOOFDDORP - Windmolens op land leveren op termijn wel degelijk een positieve bijdrage aan de BV Nederland. Zo reageerde wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid vorige week tijdens het Vragenuurtje in de gemeenteraad op een vraag van fractieleider Paul Meijer van Forza!

Volgens John Nederstigt heeft Paul Meijer het CPB-rapport echter selectief gelezen. Hij zei dat er op termijn wel degelijk winst te halen is uit windenergie. De wethouder gaf Forza! mee dat minister Henk Kamp van Economische Zaken recent heeft besloten om vast te houden aan nieuwe windmolens op land. Volgens Nederstigt is ook het college in Haarlemmermeer niet van plan op de handen te gaan zitten. “Niets doen is geen optie.”

De wethouder kreeg steun van fractieleidster Els Berk van GroenLinks. Zij vroeg zich af of Forza! als ondernemerspartij zich wel realiseerde dat landbouwers extra inkomsten krijgen door windmolens op hun grond te plaatsen. Meijer liet zich echter niet uit het veld slaan. “Windenergie heeft al 3,7 miljard euro aan subsidie gekost. De wethouder heeft het rapport van het CPB dus naar de prullenmand verwezen. Als ik hem was, zou ik het nog maar eens goed lezen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie