Gemeente schort gesprekken met Chipshol op

27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente heeft het overleg met gebiedsontwikkelaar Chipshol over diverse bouwplannen rond Schiphol voorlopig opgeschort. Dat zei wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening vorige week tijdens de raadsvergadering.

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders is bedoeld als protest tegen een brief van de raadsman van Chipshol eerder die week aan alle raadsleden, waarin deze persoonlijk aansprakelijk worden gesteld als ze instemmen met het nieuwe bestemmingsplan voor Badhoevedorp. Het college van B en W is ‘buitengewoon ontstemd’ over die brief, zo zei wethouder Bezuijen tegen de raad.

Burgemeester Theo Weterings had in een brief aan de gemeenteraad ook al laten weten de ‘dreigbrief’ van Chipshol volkomen onaanvaardbaar te vinden. Volgens de burgemeester kunnen raadsleden helemaal niet financieel aansprakelijk worden gesteld voor besluiten die ze nemen.

Chipshol is boos over het tracé van de omgelegde A9, omdat deze voor een deel over het grondgebied van de ontwikkelaar in Badhoevedorp-Zuid komt te lopen. Daardoor is de ontwikkeling van het gebied tot Airportcity onmogelijk geworden. Volgens Chipshol heeft de gemeente Haarlemmermeer als onderdeel van vastgoedbedrijf SADC eerder toegezegd mee te werken aan die ontwikkeling. Wethouder Bezuijen stelt echter dat er van een harde toezegging geen sprake is, maar dat er slechts een intentieverklaring is getekend.

De wethouder zei wel dat de gemeente altijd voorstander is geweest van de meest zuidelijke variant voor de omlegging van de A9. Andere partners in de omlegging van de A9, met name Rijkswaterstaat, hadden een andere voorkeur.

Ook meerdere fracties in de gemeenteraad lieten hun ongenoegen blijken over de omstreden brief van Chipshol. Zij gaven aan niet te willen buigen voor chantage.

Volgens directeur Peter Poot van Chipshol is er geen sprake van ontoelaatbare druk of beïnvloeding van het democratisch proces.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie