Wethouder Bezuijen weer in gesprek met dorpsraad Badhoevedorp over toekomst

27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

De Dorpsraad Badhoevedorp kondigde eerder aan te willen stoppen met het overleg met de gemeente, omdat de Badhoevedorpers erg ontevreden zijn over het bestemmingsplan. Volgens de dorpsraad wijkt het eindresultaat te veel af van het masterplan uit 2008. Bezuijen drong daarop aan op een persoonlijk gesprek.

HOOFDDORP - Wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening reed vorige week hoogstpersoonlijk naar Badhoevedorp om met de dorpsraad aldaar te overleggen over de pijnpunten uit het bestemmingsplan. Dat heeft hij een dag later gezegd tijdens de raadsvergadering waar de toekomst van Badhoevedorp op de agenda stond.

De wethouder heeft de dorpsraad tijdens het overleg geen toezeggingen gedaan, maar wel beloofd dat het college van B en W op korte termijn een brief zal schrijven waarin op alle kritiek van de dorpsraad wordt ingegaan. Michel Bezuijen verwacht overigens niet dat het bestemmingsplan nog hoeft te worden aangepast, zo zei hij vorige week tegen de raad.

Volgens de wethouder zijn veel kritiekpunten van de Badhoevedorpers geen onderdeel van het bestemmingsplan. Hij herhaalde tijdens de raadsvergadering dat Badhoevedorp na de omlegging van de A9 een leefbaar en groen dorp blijft. “Wat we voor ogen hadden, gaan we ook uitvoeren.”

De meeste fracties in de gemeenteraad zijn dat met de wethouder eens, zo bleek tijdens het raadsdebat. Hoewel er geen harde garanties worden gegeven voor de ‘groennorm’ in het dorp en het aantal nieuwe woningen in het uiteindelijke bestemmingsplan wordt opgeschroefd van 1100 naar 1550 is een meerderheid van de raad nog altijd erg te spreken over het toekomstplan voor Badhoevedorp.

Dat betekent niet dat er geen zorgen zijn. Vooral de fracties van HAP, Forza! en Een Haarlemmermeer waren kritisch. HAP is vooral bang dat er in de nieuwe wijk Schuilhoeve woningen worden gebouwd, die straks vanwege het grondlawaai van Schiphol niet verkocht kunnen worden. Volgens wethouder Bezuijen is er echter geen sprake van een ‘lawaaihoek’ in Badhoevedorp.

VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat pleitte voor een grotere groene buffer in het gebied ten zuiden van de Schipholweg. Wethouder Bezuijen vond dat geen goed plan, omdat dit zeker financiële gevolgen zal hebben. Bezuijen had ook geen goed nieuws voor de tennisvereniging Badhoevedorp, die haar complex graag wil uitbreiden met 2 á 4 nieuwe mini-tennisbaantjes voor jonge kinderen. Bezuijen zei dit op zich een sympathiek plan te vinden, maar dat een groter tenniscomplex wel ten koste gaat van het naburige wijkpark. Dat lijkt hem geen goed idee.

Bezuijen denkt dat het toekomstplan voor Badhoevedorp financieel uitvoerbaar is. De wethouder gaf wel toe dat er nog de nodige hobbels moeten worden genomen. De gemeenteraad besprak de financiële details achter gesloten deuren.

De gemeenteraad neemt volgende week donderdag een definitieve beslissing over de toekomst van Badhoevedorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie