Dieren centraal bij tweede Natuurfestival

27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

De vrijwilligers hebben voor de twee dagen een uitgebreid programma samengesteld met activiteiten voor jong en oud. Zo is er een workshop honing slingeren van de bijenvolken van De Heimanshof, bijenhotels bouwen voor solitaire bijen, de spoedcursus ‘hoe kom ik van mijn angst voor insecten af’ en er kunnen waterbeestjes en insecten bekeken worden.

HOOFDDORP - Het terrein van De Heimanshof aan de Wieger Bruinlaan is in het weekend van 29 en 30 juni, op beide dagen van 13 tot 17 uur, het decor voor het tweede Festivalweekend. Dit keer staan de dieren centraal, zoals bijen en waterbeestjes. Het eerste weekend ging het over kunst en natuur.

Daarnaast is er ruimte voor het bekijken en determineren van beestjes met loepjes en microscopen, kunnen de kinderen geschminkt worden als hun favoriete dier en zijn er rondleidingen om de 900 plantensoorten, 230 boomsoorten, 60 mossen, 50 korstmossen, 60 slakken, 50 vogelsoorten, en duizenden insectensoorten te verkennen samen met de tropische kas, de woestijnkas, de mediterrane kas en de kruidentuin.

De leemoven is permanent in bedrijf om zelf pizza’s te bakken. Er zijn workshops om egeltjes te maken van kaardenbollen, wormenhotels te maken en om dieren (na) te tekenen. Nieuw in de kas op De Heimanshof is een onderwaterwereld met talloze kreeften, krabben, snoeken, baarzen, palingen, meervallen en de meer onbekende soorten als modderkruipers, vetjes en schaaldieren. Het derde en laatste festivalweekend is op 3 en 4 augustus. Zie tevens www.deheimanshof.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie