Daan Glorie begonnen aan zwemtocht rond Haarlemmermeer

27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Het is dat ze hun goeie pak aan hadden, maar anders waren ze vast en zeker de Ringvaart ingedoken om Daan Glorie een stuk te begeleiden tijdens de eerste etappe van zijn 63 kilometer lange zwemtocht rond de Haarlemmermeer.

Ze, burgemeester Pieter Heiligers van Haarlemmerliede en loco-burgemeester Steffe Bak van Haarlemmermeer. Deze morgen om half elf gaven ze bij Sugar City het startschot voor de zwemtocht 'Swim the Ring' van Daan Glorie die in drie etappes van 21 kilometer de Ringvaart rondzwemt. Dit nadat zij de 24-jarige ultrazwemmer een hart onder de riem hadden gestoken door hem bemoedigend toe te spreken. "Je kunt het en je doet het voor een goed doel en daarmee verdien je ons aller sympathie en respect.'' Daan, die wordt begeleid door vier boten zwemt de monstertocht op initiatief van zwemvereniging ZPCH uit Hoofddorp die zich meer wil profileren.

De zwemtocht is voor Daan een training voor de dubbele Kanaaloversteek die eind juli op het programma staat. Engeland-Frankrijk-Engeland, een afstand van 80 kilometer. Maar Daan zwemt het rondje vooral om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Edwin van der Sar Foundation. Dit fonds wil mensen die herstellen van een hersenbloeding een financiële ondersteuning geven om meer te kunnen zwemmen. Zwemmen is een belangrijk onderdeel van de revalidatie.

Vanmiddag rond 17 uur hoopt Daan te arriveren in Lisse. Vrijdag, voor hem de zwaarste dag, zwemt hij naar Rijsenhout. Zaterdagavond wacht hem een spectaculaire ontvangst bij Sugar City.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie