Bosbouwers nemen op feestelijke wijze afscheid van schooldirecteur Teun van Winsen

28 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De leerlingen en leerkrachten van basisschool De Bosbouwers hebben vrijdag 28 juni op feestelijke wijze afscheid genomen van 'hun' directeur Teun van Winsen. Hij maakt na elf jaar verbonden te zijn geweest aan de basisschool aan Liesbos de overstap naar Klavertje 4 aan de Dussenstraat. Daar wordt hij kernteamleider.

De directeur maakte voor zijn afscheid een verrassende entree: hij arriveerde in de zij van span, oftewel als passagier van een zijspan. Enigszins opgelucht was hij daarna het middelpunt van een aantal feestelijke activiteiten, te beginnen met een gezongen welkom. Het geheel was een symbolische dankbetuiging voor zijn jarenlange inzet in het geheel en, onder andere, het sinterklaasfeest in het bijzonder. "Hij ziet geen problemen, maar uitdagingen", omschrijven zijn collega's de onvermoeibare voorvechter voor beter onderwijs en initiatiefnemer van het werken met dag- en weektaken en uitgestelde aandacht.

Teun van Winsen, 56 jaar en opa van twee kleinkinderen, liet het allemaal met een glimlach over zich heen komen. Hij heeft inmiddels als leerkracht en directeur bij verschillende scholen gewerkt, zoal Lisse en Waddinxveen. Zijn laatste tussenstop was de basisschool De Bosbouwers, waar hij de laatste maanden het directeurschap combineerde met een functie als kernteamleider middenbouw van Klavertje Vier, een school met ruim 900 leerlingen. Straks doet hij dat voor honderd procent.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie