VVD hekelt beperken reclame in winkelgebieden

28 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De VVD-fractie in de gemeenteraad heeft felle kritiek op het voornemen van het college om reclames in winkelgebieden aan voorwaarden te verbinden. "Die beperking gaat ons veel te ver'', zo zei VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat donderdag in de gemeenteraad bij de behandeling van de welstandsnota.

Volgens de VVD moeten ondernemers zelf bepalen met welke middelen ze hun klanten naar binnen willen lokken. Het college wil echter regels stellen aan reclame-uitingen. Zo is er een verbod op bewegende reclame in de buitenruimte en zijn ook vlaggen verboden als een winkelier al op een andere manier zijn producten aanprijst. Raadslid De Baat noemde die verboden 'erg rigide'.

De VVD kreeg geen steun van coalitiegenoot PvdA. Volgens PvdA'er Chris Vonk moet de gemeente goed het oog houden op een totaal winkelgebied, anders dreigt er een 'bonte vlaggenbende' en daar is niemand bij gebaat. Ook wethouder Jeroen Nobel benadrukte het belang om de vinger aan de pols te houden. Volgens hem gelden de regels ook aan de rand van bedrijventerreinen, maar wordt middenin zo'n gebied een minder streng beleid gehanteerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie