En nu maar wachten op ooievaarsechtpaar

28 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Of de paal met rond plateau nog dit seizoen gebruikt wordt, dat verwacht molenaar Sander niet. Maar het kan wel. "Indien een ooievaarspaar het wil, dan kan hier een nest gemaakt worden.''

Volgens een bekend spreekwoord is de maand mei de uitgelezen maand voor het leggen van eieren. Nu het juni is, zou alleen al daarom de kans klein zijn dat molenaar Sander dit jaar nog buren krijgt in de vorm van een ooievaarsechtpaar. Maar indien het echtpaar dat zich al een paar keer heeft laten zien rondom de molen alsnog besluit een gezin te stichten, dan kunnen man en vrouw zich nestelen dicht bij de molen. Eind deze week is een prachtige houten constructie van heipalen opgericht met daarop een rond platform. En wie goed kijkt, ziet daar een wiel in verwerkt dat ter beschikking is gesteld door Meer-Historie.

"We hebben de afgelopen weken al zo'n vier of vijf keer een ooievaarspaar op de molen zien zitten. Vandaar deze paal met een platform waarop de ooievaars een nest kunnen maken, dicht bij de molen. Als het niet dit jaar is, dan hopelijk volgend jaar'', aldus de molenaar.

De mast staat op de geniedijk op de grens van Pax en Het Oude Buurtje.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie