Wim van der Mespel wint kortebaandraverij Zwanenburg

29 juni 2013 om 00:00 Sport

ZWANENBURG - Wim van der Mespel met Time after Time heeft vanmiddag de kortebaandraverij in Zwanenburg gewonnen. In de beslissende omloop kon medefinalist Amalia Beemd met John Dekker op de sulky de zevenjarige merrie niet bijbenen.

Umberto met pikeur Tanja Huisman won de troostfinale. Op de vierde plek eindigde Dreamcatcher Venus met rijder Aad Pools. Ottimo du Closet, de paard van de organisatoren, kwam niet verder dan de eerste omloop. In de beslissende kamprit kreeg het paard de witte vlag wegens galopperen.

Uitstekende weersomstandigheden op het complex van HSC De Bataaf waar vrijwilligers een deel van het wielerparcours hadden omgetoverd tot een snelle baan voor de 26 dravers die met pikeurs op de sulky's snelheden van bijna 60 kilometer per uur halen.

Aan burgemeester Pieter Heiligers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude de taak het evenement te openen. Voor de vele aanwezige Zwanenburgers en Halfweggers had hij het niet hoeven doen, maar voor de talloze paardenliefhebbers elders uit het land legde hij uit dat hij weliswaar burgemeester is aan de andere kant van de ringvaart, maar dat beide dorpen Halfweg en Zwanenburg feitelijk één gemeenschap vormen. Of ook Heiligers bij de totalisator een gokje heeft gewaagd wordt niet bekend. Wel wenst de burgervader iedereen die een weddenschap heeft afgesloten 'ontzettend veel geluk'.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie