Actie UNICEF op Schiphol voor malarianetten Burundi

4 juli 2013 om 00:00 Ondernemend

SCHIPHOL - Deze zomer wordt op Amsterdam Airport Schiphol extra aandacht gevraagd voor UNICEF met als doel geld in te zamelen voor malarianetten in Burundi.

Reizigers wordt in de gelegenheid gesteld hun aankoopbedrag in de winkels achter de paspoortcontrole te verhogen met een bijdrage aan UNICEF. Ook reizigers die een parkeerplaats op Schiphol boeken via www.schiphol.nl/smartparking kunnen een extra donatie doen voor de aankoop van malarianetten. In de terminal wordt daarnaast op verschillende manieren extra aandacht gevraagd voor de collectezuilen voor UNICEF.

UNICEF doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen overal ter wereld overleven en gezond opgroeien. Verspreiding van malarianetten is de meest effectieve manier om het aantal malariagevallen onder kinderen omlaag te brengen. Malaria doodt wereldwijd nog altijd veel kinderen, ook in Burundi. UNICEF verspreidt samen met overheden en lokale partners 250.000 netten per jaar in dit land. Met de actie op Schiphol hoopt Unicef 150.000 euro op te halen waarmee 50.000 extra malarianetten kunnen worden gestuurd naar Burundi.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie