Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep draait De Marathon

4 juli 2013 om 00:00 Cultuur

NIEUW-VENNEP - Voordat de zomervakantie begint bij Pier K draait Filmhuis Pier K aan het Harmonieplein de laatste film van dit seizoen. Op vrijdag 12 juli wordt om 20:00 uur de Nederlandse film De Marathon uit 2012 met o.a. Frank Lammers, Marcel Hensema en Mimoun Oaissa in de hoofdrol vertoond. Een kaartje kost 10 euro en is inclusief consumptie in de pauze, een biertje met een bitterbal en na afloop en een live optreden van Jan Sjouwerman.

Het verhaal

De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee om mee te doen aan de marathon van Rotterdam en zich te laten sponsoren om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de maten staat er met de voorbereidingen op deze prestigieuze loop en het redden van de garage echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish.

Na de film kun je in het Pier Kafé van Pier K Nieuw-Vennep genieten van een echte Hollandse avond, inclusief bier, bitterballen en Nederlandse muziek met een live optreden van Jan Sjouwerman. Na de zomervakantie gaat Het Filmhuis weer van start op vrijdag 30 augustus.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie