Bootcamp: Mijn naam is 'Aramide'

8 juli 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Elk jaar organiseert Artquake een talentenjacht waarbij een aantal jongeren uit de polder worden geselecteerd om mee te doen aan een zes weken durende training in Atlanta, een zogenaamde Bootcamp. Dit jaar zijn dat de talenten Charlotte Plukaard, Danique Kivit, Mylène de Haan, Japie Reerink, Istvan Mandemaker en Jinan Emanuels. Het zestal is 20 juni vertrokken. In de komende weken doen zij in de vorm van een dagboek op de site van de Hoofddorpse Courant verslag.

Het tweede verslag is geschreven door Mylene de Haan!

"Twee weken geleden is het alweer dat wij vertrokken vanaf Duycker, waar Artquake gevestigd is. Twee weken geleden is het alweer dat wij in het vliegtuig stapten met zes jongeren uit de Haarlemmermeer. Bestemming: Atlanta, US.

En jeetje, wat hebben wij het hier geweldig! We zijn alweer twee weken bezig met het programma Youth Creates, waar we samen met Amerikaanse en Israëlische studenten zes weken lang werken aan een theatershow.

Deze week hebben we na een stevige les Afrikaans dansen van 'Mama Jeje', allemaal een Afrikaanse naam gekregen. Mijn naam is 'Aramide', wat betekent: my companion, dus mijn vriend of gezelschap. Omdat ik een van de oudste deelnemers ben, heb ik deze week ook al kunnen genieten van het nachtleven in Atlanta. Samen met onze 'housemoms and housedad zijn we uit geweest in downtown Atlanta!

Helaas werd de welbekende 4th of July niet zoals verwacht. Er waren allerlei leuke activiteiten gepland, zoals bijvoorbeeld vuurwerk kijken, maar het weer heeft roet in het eten gegooid. Helaas regent het hier al drie dagen non stop. Balen! 's Avonds zijn we wel gezellig uit eten geweest bij Applebees, een typisch Amerikaans restaurant.

Om deze gezellige week af te sluiten zijn we op vrijdag naar een rivier gegaan. Normaal is het een relatief droge rivier met veel grote rotsen, maar dit jaar heeft het zo veel geregend, dat er een stevige stroming was en de rotsen meer op kleine steentjes onder water leken. We hebben lekker gezwommen, theater oefeningen gedaan en, ja helaas, moeten schuilen voor de regen.

De verschillen tussen Nederland en Amerika zijn enorm! In eerste instantie dacht ik alleen dat de enorme gebouwen en leuke huisjes in Amerika het verschil zouden maken, maar we merken de verschillen al in de meest kleine dingen. Temperatuur, inhoudsmaten, lengtematen, stopcontacten Alles is anders in Amerika. We genieten hier met volle teugen van!"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie