B(l)oeiende Ledenbank-actie Rabobank ook voor Haarlemmermeer een groot succes

8 juli 2013 om 00:00 Ondernemend

HAARLEMMERMEER - Tijdens een feestelijke bijeenkomst van Rabobank regio Schiphol kwamen 20 genomineerde verenigingen en stichtingen uit de regio bijeen. Zij ontvingen uit handen van directie en ledenraadsleden van de plaatselijke Rabobank een cheque van de B(l)oeiende Ledenbank- actie. De bijna 15.000 leden van de bank hebben de mogelijkheid gehad om met hun stem EUR 25,- uit het coöperatieve dividend van de bank toe te bedelen aan hun favoriete vereniging of organisatie uit de twintig nominaties voor de B(l)oeiende Ledenbank actie 2013. De bedragen liepen flink op, variërend van € 1.050,- tot € 8.175,- per genomineerde.

Senioren Internetcafé en Stichting 'Lief zijn' blij verrast

In Hoofddorp ging het hoogste bedrag naar het Senioren Internetcafé Haarlemmermeer. Peter Breevoort en Truusje Bokelman waren bijzonder verrast met deze mooie gift uit het Cooperatiefonds van de Rabobank. Maar liefst 259 stemmen van de leden van de Rabobank zorgden voor een totaal bedrag van 6.475 euro. Ook Stichting 'Lief zijn' uit Nieuw-Vennep kon rekenen op een groot aantal stemmen. Met 194 stemmen dat resulteerde in een bedrag van 4.850 euro kunnen Sytske en Bram Breedveld van de stichting weer een aantal belangrijke zaken oppakken. Andere genomineerden die een mooi bedrag mochten ontvangen, waren: De Oranje Vierdaagse Nieuw Vennep, Stichting Ouderenwerk Vijfhuizen, S.V. Hoofddorp, Top DMG, Stichting Zorgzaam Rijsenhout, Koor Odyssee Hoofddorp, Musicalgroep Face en De Venneper Koninginnerit.

De overall favoriet van de B(l)oeiende Ledenbank actie 2013 van Rabobank Regio Schiphol werd Scouting Vereniging St. Joannes uit De Kwakel. De scouting groep was dan ook zeer actief geweest om leden te mobiliseren om te stemmen. Onder andere via Twitter en met spandoeken in het dorp. Ze konden op bijna 10% van de 3.279 uitgebrachte ledenstemmen van de bank rekenen, resulterend in een bedrag van € 8.175,-. Met de actie vloeide in totaal € 81.975,- aan coöperatief dividend terug in onze samenleving.

Betrokken bij lokale initiatieven

Als coöperatie voelt Rabobank Regio Schiphol zich verantwoordelijk voor de duurzame ontwikkeling van de lokale samenleving. ,,Daarom storten wij jaarlijks een deel van onze winst in het coöperatiefonds. Dat bedrag besteden wij aan de ondersteuning van lokale initiatieven die bijdragen aan het welzijn en de leefbaarheid van onze regio'', aldus directievoorzitter Leo Peeters Weem. ,,Onze leden beslissen vervolgens over de toekenning van de bedragen uit het fonds via hun vertegenwoordigers in de ledenraad. Met de B(l)oeiende ledenbank actie kunnen alle leden rechtstreeks hun stem laten gelden. En we zijn erg blij met het resultaat van deze actie.''

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie