Veel belangstelling voor presentatie toekomst bedrijventerrein Hoofddorp-Noord

11 juli 2013 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP - Zo'n 25 geïnteresseerde ondernemers meldden zich op 4 juli bij Restaurant Tien om te worden bijgepraat over ,,hun'' bedrijventerrein Hoofddorp-Noord: een bijeenkomst, georganiseerd door Ondernemend Hoofddorp.

Na een korte introductie door Albert Slootweg - behalve secretaris van Ondernemend Hoofddorp ook directeur van de eveneens op Noord gevestigde Slootweg Machinefabriek - was het de beurt aan Joost van Faassen, stedebouwkundige bij de gemeente en Bart de Jong (planoloog). Zij informeerden de gasten over de gevolgde methodiek bij de ,,inkleuring'' van het terrein. Dat moet er in de toekomst toe leiden dat er méér mogelijk wordt. Daarbij kan gedacht worden aan verbreding van de functies richting woningbouw en consumentgerichte activiteiten als bijvoorbeeld een nagelstudio en schoonheidssalon.

Vanuit de ondernemers werd opgemerkt dat deze op zich positieve ontwikkeling voor sommige bedrijven wel een ,,beetje'' laat komt: zij hebben het niet gered of hebben noodgedwongen hun bedrijf naar elders moeten verplaatsen. Ook werd gewaarschuwd voor het toelaten van al te veel detailhandel: Hoofddorp-Centrum zal niet blij zijn als winkels zouden verhuizen naar het veel goedkopere Noord. Beter zou zijn om grote leegstaande panden te benutten voor de vestiging van grootschalige detailhandel als bijvoorbeeld een outletcentrum.

In ieder geval waren de ondernemers wel positief over de nieuwe methodiek: niet direct ,,Nee, want past niet in het bestemmingsplan'' zoals dat tot nu toe het geval was, maar er zal meer gekeken worden naar hoe, wat en waar nieuwe initiatieven dan wèl gerealiseerd kunnen worden.

Daarna volgde een presentatie van Peter Boumans van GlasOperator/Wisper Zakelijk over de voordelen van glasvezel: snel, stabiel, grote capaciteit en het kan de ondernemer, aldus Boumans, ook nog eens een besparing opleveren van enkele duizenden euro's op jaarbasis. En wie wil dat nu niet. Om van start te gaan met de aanleg van glasvezel op bedrijventerrein Noord zijn minimaal 20 aanmeldingen van ondernemers nodig.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie