Kick-Ass 2 draait in CineMeerse

19 augustus 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - CineMeerse, de bioscoop aan het Raadhuisplein in het centrum van Hoofddorp, laat vanaf donderdag 22 augustus opnieuw een aantal nieuwe films zien, waaronder Kick-Ass 2. In deze actiekomedie zijn Kick-Ass, Hit Girl en Red Mist terug voor het vervolg op de bioscoophit uit 2010.

Nu Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) wereldberoemd is geworden met zijn idiote maar moedige superheldenacties, ontstaat er een spontane groep van nieuwe self-made superhelden met maskers, die allemaal de wereld willen redden... Deze nieuwe groep, 'Justice Forever', staat onder leiding van de badass kolonel Stars and Stripes (Jim Carrey) en ook Kick-Ass sluit zich aan. Red Mist (Christopher Mintz-Plasse) is herboren als 'The Mother F%&*^r' en heeft het op de amateurhelden gemunt. Hij wil wraak nemen op Kick-Ass en Hit Girl, vanwege de moord op zijn vader. Hiervoor schakelt hij de hulp in van zijn eigen groep gemaskerde bad guys. Als ze Kick-Ass te grazen nemen, ontstaat er oorlog met de hele groep van 'Justice Forever'. De groep heeft de hulp van de messcherpe Hit Girl (Chloë Grace Moretz) hard nodig, maar zij is net gestopt met haar hardhandige werkzaamheden als Hit Girl. Ze is net begonnen op een high school waar ze haar handen vol heeft aan de mean girls in haar klas...

Verder draait in CineMeerse de film The Mortal Instruments: City Of Bones. Clary Fray (Lily Collins) is een doodgewoon meisje uit New York, totdat ze midden in een club getuige is van een moord die gepleegd wordt door een groep jongeren. Tot haar grote frustratie lijkt zij de enige te zijn die het ziet. De jongeren die de moord gepleegd hebben, blijken schaduwjagers te zijn; strijders die hun leven geven in de strijd tegen demonen. Clary komt er al snel achter waarom zij de enige is die de schaduwjagers kan zien; ze blijkt één van hen te zijn…

Terwijl Clary steeds meer over zichzelf en haar verleden ontdekt, stapt ze de wereld van de schaduwjagers binnen; een magische, maar gevaarlijke wereld, waarin Clary zonder het te weten, een zeer belangrijke rol blijkt te hebben. De film is gebaseerd op het eerste deel van de succesvolle zesdelige boekenreeks: The Mortal Instruments: City of Bones van Cassandra Clare.

Op donderdag 22 augustus is première van FilmArt: Blue Jasmine. Blue Jasmine, een nieuw komisch drama van regisseur Woody Allen, gaat over New York socialite Jasmine (Oscarwinnares Cate Blanchett), die na een schandaal rondom haar rijke man (Alec Baldwin) gedwongen wordt een teruggetrokken bestaan op te bouwen bij haar zus in San Francisco, ver weg van alle jetset feesten en het hoge aanzien dat zij had.

In Blue Jasmine, een nieuw komisch drama van regisseur Woody Allen, speelt Oscarwinnares Cate Blanchett jetset socialite Jasmine, de door champagne en antidepressiva benevelde vrouw van rijk zakenman Hal (Alec Baldwin), die in haar New Yorkse optrekje alles heeft wat haar hart kan begeren. Wanneer er aan het licht komt dat Hal er diverse duistere zaken op na houdt, ontstaat er een groot schandaal rondom het echtpaar, en raken zij in één klap al hun luxe en aanzien kwijt. Jasmine wordt gedwongen tot een teruggetrokken bestaan in San Francisco bij haar nuchtere, bescheiden zus Ginger (Sally Hawkins). Zij tracht Jasmine's verknipte zelfbeeld wat bij te stellen door haar te stimuleren zelfstandig op zoek te gaan naar persoonlijk geluk en succes - een ambitieuze onderneming die het uiterste blijkt te vergen van beide zussen…

In You're Next wordt een familieweekend in het buitenhuis van de Davidsons wreed verstoord als er een stel mysterieuze verschijningen opduikt. De gemaskerde figuren zijn gewapend met bijlen en hebben duidelijk weinig goeds in de zin. De familie zit als een stel ratten in de val. Maar net als het gezelschap verwacht ver van de buitenwereld een gruwelijke dood te gaan sterven, ontpopt één gast van de familie zich tot de meest meedogenloze moordenaar van allemaal.

Op woensdag 28 augustus is er een speciale voorpremière van One Direction: This is Us 3D. Op deze avond worden de bezoekers ontvangen met een welkomstdrankje en zijn er diverse stands aanwezig. De speciale avond begint om 18.30 uur en zal rond 21 uur afgelopen zijn. Een kaartje voor deze voorpremière kost € 9,50 p.p. (ex. eventuele toeslagen en aanschaf van 3D bril. Kortingen/acties zijn niet geldig voor deze voorstelling)

In One Direction: This Is Us krijg je een exclusief kijkje achter de schermen in 3D bij de meest populaire boyband van nu: One Direction. De back-stage beelden worden afgewisseld met spectaculaire opnames van hun concerten. One Direction: This Is Us vertelt het bijzondere verhaal over Niall, Zayn, Liam, Harry en Louis en hun razendsnel groeiend aantal fans. De film volgt de bandleden vanaf hun deelname aan X-Factor, dat leidde tot hun wereldwijde doorbraak, een optreden in de beroemde O2 Arena in Londen en laat zien waar ze zijn opgegroeid. One Direction: This Is Us is geregisseerd door Morgan Spurlock (Super Size Me) en geproduceerd door Simon Cowell, Adam Milano, Morgan Spurlock en Ben Winston.

Nationale voorpremière Borgman op woensdag 28 augustus. Op deze avond zullen ruim 130 bioscopen en filmtheaters het publiek een unieke preview geven op de film Borgman. Door de film op één avond te vertonen in tenminste 130 bioscopen en filmtheaters, krijgt Borgman de grootste voorpremière ooit in Nederland. Na de voorpremière zal de film ook in de reguliere programmering draaien. De film wordt vertoond in onze serie FilmArt en derhalve zonder pauze. De nieuwe film van Alex van Warmerdam - Genomineerd voor de Gouden Palm 2013 (Cannes)

Borgman arriveert als een buitenstaander in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje. Camiel Borgman is de centrale figuur in deze donkere, boosaardige vertelling. Is hij een droom of een demon, een verwrongen allegorie of een maar al te realistische belichaming van onze angst?

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie