Kinder- en familievoorstellingen in De Meerse en Het Oude Raadhuis

20 augustus 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Schouwburg De Meerse heeft voor komend seizoen weer verschillende kinder- en familievoorstellingen geprogrammeerd. Zowel in Het Oude Raadhuis als in De Meerse staan voorstellingen in verschillende leeftijdscategorieën. De losse kaartverkoop voor deze voorstellingen is inmiddels gestart en te bestellen via www.demeerse.com.

De peuters (vanaf 2 en 3 jaar) kunnen komend seizoen genieten van 'Buurman & Buurman beginnen voor zichzelf!' en 'Sprookjesboom de musical, een gi-ga-gantisch avontuur!' van Efteling Theaterproducties. In januari 2014 wordt voor de derde keer het Peuterfestival georganiseerd in het Cultuurgebouw. Tijdens dit festival kunnen peuters genieten van het de liedjes van Dirk Scheele en een nieuwe editie van de 'Peuterparade', dit jaar over de Noord- en Zuidpool. De 'Peuterparade' bestaat uit een aantal korte, interactieve peutervoorstellingen- en activiteiten, die meerdere keren langskomen. Daarnaast is in Poppodium Duycker de voorstelling 'Loet Moet' van Ruth Bakker en in Pier K 'Kleur' van Gaia Gonnelli te zien.

Ook de kleuters (vanaf 4 en 5 jaar) kunnen weer mooie voorstellingen zien in Hoofddorp. Hakim komt met 'Circus Hakim' en Theater de Winter komt met de prachtige voorstelling 'Reusachtig Cool'. MaxTak brengt 'Ik ben een goochelaar', een voorstelling boordevol muziek en Sita is Assepoester in 'Assepoester De Musical'.

Daarnaast zijn er diverse voorstellingen voor kinderen vanaf 6 en 7 jaar. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er wederom een kinderboekenfeest georganiseerd in het Cultuurgebouw, met dit jaar een voorstelling van schrijfster Tosca Menten. Arthur Geesing vertelt het verhaal over een zachtzinnige wolf in 'Wolfje', Pieter Tiddens, de onbetwiste koning van het kindercabaret, komt de boel op stelten zetten met 'BENT' en Unieke Zaken speelt 'Beter te laat dan te nooit'.

De oudere kinderen (vanaf 8 en 9 jaar) kunnen genieten van de voorstelling 'Warenhuis' van het bijzondere Toneelschap Beumer & Drost en het bekroonde boek 'Oorlogsgeheimen' van Jacques Vriens is omgetoverd tot een muziektheatervoorstelling door Ida van Dril en Maarten Ebbers. Voor het hele gezin (met kinderen vanaf 12 jaar) is er een gloednieuwe versie van het 'Junglebook' door OpusOne en wordt het bekende boek 'Afblijven' van Carry Slee op de planken gebracht.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie