CineMeerse presenteert We're The Millers

26 augustus 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - CineMeerse, de bioscoop aan het Raadhuisplein in het centrum van Hoofddorp, laat vanaf donderdag 29 augustus opnieuw een aantal nieuwe films zien, waaronder We're The Millers (foto 1).

David Burke (Jason Sudeikis) is een kleine hasjdealer, die aan koks en voetbalmoeders verkoopt. Maar niet aan kids, want hij heeft natuurlijk wel een geweten. Dus wat kan er nou fout gaan? Alles. Door schade en schande leert David dat goede daden vaak keihard afgestraft worden. Als hij een paar tieners helpt, wordt hij overvallen. Hij wordt beroofd van al zijn geld en zijn voorraad en blijft achter met een enorme schuld bij zijn leverancier Brad (Ed Helms). Om die schuld af te lossen, en zijn leven te redden, moet David van Brad een grote partij drugs vanuit Mexico het land in smokkelen. Met hulp van zijn buren, de cynische stripdanseres Rose (Jennifer Aniston), wannabe klant Kenny (Will Poulter) en de met tattoos en piercings uitgedoste tiener Casey (Emma Roberts) bedenkt David een waterdicht plan. Met zijn nepechtgenote en nepkids trekt hij in een grote, glanzende camper naar het zuiden voor een lang 4th of July weekend.

Verder gaan ook onderstaande films bij CineMeerse in première:

This is the End

De komedie This Is the End (foto 2) volgt zes bevriende Hollywood acteurs (James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride en Craig Robinson), die opgesloten zitten in een huis. Ze kunnen niet meer naar buiten omdat na een vreemde buitenaardse aanval de hele stad Los Angeles verwoest is. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld wanneer hun voedselvoorraad opraakt en als blijkt dat de situatie buitenshuis steeds meer bizarre gevaren brengt. Uiteindelijk moeten ze toch het huis verlaten en worden ze geconfronteerd met zichzelf, hun lot en het einde van de wereld.

One Direction: This Is Us

In One Direction: This Is Us (foto 3) krijg je een exclusief kijkje achter de schermen in 3D bij de meest populaire boyband van nu: One Direction. De back-stage beelden worden afgewisseld met spectaculaire opnames van hun concerten. One Direction: This Is Us vertelt het bijzondere verhaal over Niall, Zayn, Liam, Harry en Louis en hun razendsnel groeiend aantal fans. De film volgt de bandleden vanaf hun deelname aan X-Factor, dat leidde tot hun wereldwijde doorbraak, een optreden in de beroemde O2 Arena in Londen en laat zien waar ze zijn opgegroeid. One Direction: This Is Us is geregisseerd door Morgan Spurlock (Super Size Me) en geproduceerd door Simon Cowell, Adam Milano, Morgan Spurlock en Ben Winston.

FilmArt: Borgman

Borgman (foto 4) arriveert als een buitenstaander in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje. Camiel Borgman is de centrale figuur in deze donkere, boosaardige vertelling. Is hij een droom of een demon, een verwrongen allegorie of een maar al te realistische belichaming van onze angst?

Seniorenmiddag (donderdag) special met Jayne Manfields Car

Alabama, jaren '40. Nadat zijn vrouw hem verlaten heeft voor de Engelsman Kingsley Bedford (John Hurt) en verhuisd is naar Engeland, voedt Jim Caldwell (Robert Duvall) zijn kinderen alleen op. Wanneer de vrouw overlijdt, laat ze het verzoek achter om terug te worden gebracht naar Alabama om begraven te worden. Op dat moment heeft Jim haar bijna dertig jaar niet meer gezien. De twee families ontmoeten elkaar en doen een poging om zich aan elkaar aan te passen.

Jayne Mansfield's Car is een ontroerende en grappige film over twee families die door omstandigheden gedwongen worden elkaar onder ogen te zien. Het is 1969 en Jim Caldwell (Robert Duvall) woont met zijn volwassen kinderen (Billy Bob Thornton, Kevin Bacon, Robert Patrick en Katherine LaNasa) in het broeierige Alabama. Op een avond krijgt hij een telefoontje uit Engeland. Naomi Bedford, de vrouw die hem 20 jaar geleden voor een andere man heeft verlaten, is gestorven en haar laatste wens was begraven te worden in Alabama. En nu zijn Kingsley Bedford (John Hurt) en zijn kinderen (Ray Stevenson en Frances O'Connor) op weg naar Amerika. Kingsley ziet erg op tegen de ontmoeting met de familie Caldwell omdat hij destijds Naomi's hart stal en haar mee nam naar Europa. In de daaropvolgende dagen worden vooroordelen bevestigd en onderuit gehaald in een serie bitterzoete confrontaties waarin de emoties hoog oplopen. Ondanks de rivaliteit tussen Jim en Kingsley, ontstaat er een grote genegenheid tussen de families en komen ze erachter dat ze meer gemeen hebben dan ze hadden kunnen denken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie