VVD: ‘Onderzoek rechtszaak tegen Calatrava’

29 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

Santiago Calatrava is de ontwerper van drie bruggen over de Hoofdvaart, de Citer, Harp en Luit. De bruggen vertonen veel kuren en het opknappen ervan en het onderhoud vergen vele miljoenen. De gemeente begon daarover tegen de aannemers een procedure bij de Raad van Arbitrage. Zonder succes, want de gemeente werd vorige maand in het ongelijk gesteld. Volgens de Raad kan niet worden aangetoond dat de aannemers van de bruggen schuld hebben aan de slechte staat van de bruggen.

HOOFDDORP - Het college van B en W zou moeten onderzoeken of een rechtszaak tegen de Spaanse architect Santiago Calatrava kans van slagen heeft. Dat vindt de VVD-fractie in de gemeenteraad. Fractievoorzitter Henk Kuipers heeft het college er schriftelijke vragen over gesteld.

Volgens de VVD moet het college nu serieus onderzoeken of architect Calatrava niet zelf aansprakelijk kan worden gesteld. “Calatrava is in Italië en Spanje voor de rechter gedaagd wegens wanprestatie’’, aldus Henk Kuipers. “In die landen is Justitie zelfs een onderzoek begonnen. Laat het college dan eens bekijken of de slechte ontwerpen van de heer Calatrava ook bij ons mogelijk de oorzaak zijn van alle problemen.’’

BNR Nieuwsradio heeft de suggestie van de VVD opgepikt en Henk Kuipers heeft zijn verhaal op de radio mogen vertellen. BNR stelt echter op haar website dat Haarlemmermeer overweegt om een zaak te beginnen tegen Calatrava. Zover is het echter nog niet, zo laat een woordvoerster van de gemeente weten. Het college heeft nog geen besluit genomen of er stappen worden ondernomen tegen Calatrava.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie