Opnieuw gratis eigen boek voor kinderen uit Graan voor Visch

28 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Kinderen uit de groepen 3, 4, 5 en 6 en woonachtig in Graan voor Visch in Hoofddorp kunnen zich tot 24 september aanmelden voor een gratis boek waarin zij zelf met twee vriendjes de hoofdrol spelen. Dit is het tweede boek uit het project 'Ieder Kind een Eigen Boek'. Het eerste boek 'Brand in de Chocoladestad' is begin dit jaar uitgereikt.

Met het project 'Ieder Kind een Eigen Boek' willen De Brede School Graan voor Visch, Ymere en MeerWaarde een mogelijke leerachterstand van kinderen verminderen door hen te enthousiasmeren voor het lezen van boeken. Dat doel willen de initiatiefnemers bereiken door hoofdrolspelers de naam te geven van de kinderen die het boek krijgen. Door er meteen een maatschappelijk thema als (brand)veiligheid aan te verbinden, leren de kinderen meer over de veiligheid in hun directe leefomgeving.

Opgeven voor het boekenproject kan via via www.meerwaarde.nl (activiteitenaanbod, Brede school Graan voor Visch). De uiterste inschrijfdatum is 24 september.

De boeken worden op 8 oktober na schooltijd uitgereikt op de Brede School Graan voor Visch. De politie komt de boeken uitreiken. De kinderen kunnen tijdens de bijeenkomst vragen stellen.

Het eerste boek voor kinderen in Graan voor Visch is in het voorjaar van 2013 uitgereikt aan alle kinderen van groep 3 t/m 6 van basisschool De Wegwijzer uit Graan voor Visch. Het boek had als titel 'Brand in de Chocoladestad'.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie