GroenLinks lanceert fotowedstrijd voor verkiezingsprogramma

29 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 heeft GroenLinks Haarlemmermeer een fotowedstrijd gelanceerd. Centraal in de wedstrijd staat de vraag wat inwoners dolgraag zouden willen hebben in de gemeente, wat koste wat kost behouden moet blijven en wat vandaag nog mag verdwijnen.

GroenLinks wil graag alle inwoners betrekken bij de voorbereidingen op de verkiezingen. "Via de fotowedstrijd hopen we op nieuwe, verrassende invalshoeken'', vertelt bestuurslid en initiatiefnemer Peter Boerman. "We willen het verkiezingsprogramma niet alleen een verzameling teksten laten zijn, maar we willen ook echt laten zien waar het ons om gaat. Met een fotowedstrijd hopen we dat mensen laten zien wat hen aan het hart gaat.''

De fotowedstrijd valt uiteen in drie categorieën: wensen, behoud en ergernissen. In de categorie ergernissen worden beelden verzameld waar mensen zich aan storen. De categorie behoud is er voor datgene dat behouden moet blijven en de wensen zijn er om in beeld te krijgen waar het nog aan schort in Haarlemmermeer.

Een jury kiest uit elke categorie een winnaar, al gaat het in de eerste plaats niet om de kwaliteit van de foto's maar meer om een inventarisatie van ideeën. "We denken dat foto's zich daar goed voor lenen'', zegt Boerman. "Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een camera op zak en een foto is zo gemaakt. Bovendien gaan de gemeenteraadsverkiezingen voor een groot deel over de directe omgeving van de inwoners. We hopen met de foto's te laten zien dat daarin nog veel te doen valt.''

Inzenden van de foto's kan tot 1 oktober, het makkelijkst via e-mail: groenlinks@haarlemmermeer.nl, of via de website http://haarlemmermeer.groenlinks.nl. Ingezonden foto's komen in elk geval op een speciale internetpagina te staan, zodat alle inwoners ze kunnen zien. Mensen die geen foto's willen maken maar wel suggesties hebben voor het verkiezingsprogramma mogen overigens ook reageren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie