Zelf aardappelen rooien en kroketten van Schipholgans tijdens oogstfeest

29 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Vanaf begin september barst het aardappelrooiseizoen los in Haarlemmermeer. Om dit te vieren wordt op 14 september een oogstfeest gevierd bij de Aardappelboer aan de Kromme Spieringweg 74. Van 11 tot 16 uur kan iedereen, tegen betaling, één of meerdere meters aardappels rooien.

Arwin Bos van de Aardappelboer: "Steeds meer mensen willen weten waar hun eten vandaan komt. Maar dat niet alleen, mensen willen ook zelf aan de slag met het verbouwen en oogsten van hun eigen voedsel. Niet voor niets is stadslandbouw in opkomst. Wij bieden mensen nu de gelegenheid zelf te ervaren hoe het is om de eigen aardappels te rooien."

Adam Elzakalai, de nieuwe wethouder agrarische zaken van de gemeente Haarlemmermeer, zal het oogstfeest symbolisch openen door de eerste aardappels te rooien. "Landbouw is meer dan alleen productie, werkgelegenheid en economie. De agrarische sector bepaalt voor een groot deel de identiteit van de polder. Het biedt rust en ontspanningsruimte in de verstedelijkte omgeving en maakt onderdeel uit van het vestigingsklimaat voor wonen en werken in Haarlemmermeer."

Naast de mogelijkheid om zelf aardappels te rooien, vinden er tijdens het oogstfeest nog tal van andere activiteiten plaats. Zo is er een imker aanwezig die uitleg geeft over zijn bijen, vinden er speciale activiteiten voor kinderen plaats, worden er verschillende streekproducten verkocht, wordt er een lunch met lokale producten bereid door restaurant MOES en is de Keuken van het Ongewenste Dier aanwezig met kroketten gemaakt van Schipholgans. En er wordt friet gemaakt van aardappels van de Aardappelboer.

Toegang tot het oogstfeest is gratis. Aardappels rooien en de lunch zijn tegen betaling. Voor het zelf rooien van de aardappels is het verstandig om rooigereedschap (zoals een spitvork; tevens beperkt te huur), zakken/manden en stevig schoeisel mee te nemen.

De boerderij van de Aardappelboer ligt in de bocht, bij het begin van het 'Bottelierspad' (het fietspad naar het dorp Zwanenburg), met als adres Kromme Spieringweg 74.

Voor meer informatie: www.aardappelboer.nl/oogstfeest.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie