Deze week is Spin aan het woord: Troep

29 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

Zondag was Spin weer even langs het voetbalveld. Jammer genoeg kwam de tegenstander van de jongste Spin niet opdagen. Geen nood, bij SV Hoofddorp gezellig met een aantal echte clubmensen gesproken en een lekker bakkie koffie gedronken. Het lege bekertje van Spin gaat dan netjes in een van de vele aanwezige afvalbakken of -containers. Helaas denkt niet iedereen daar zo over (geldt overigens niet alleen voor bezoekers van sportaccommodaties).

Op het kunstgrasveld lag ook nog wat troep. De wedstrijd ging niet door, er werd getraind, dus het was toegestaan om ook die rommel even op te ruimen. Een toevallig passerend bestuurslid zag Spin bezig en zei: ,,Ik ben trots op je.'' Dat vond Spin leuk om te horen en we raakten aan de praat. Onlangs, zo vertelde het bestuurslid, zag hij op weg naar huis hoe iemand vanuit de auto een leeg frisdrankblikje op straat gooide. Toen hij daar wat van zei, kon hij een grote bek krijgen. Om de zaak niet te laten escaleren liet hij het er maar bij, zich afvragend waarom sommige mensen er een troep van menen te moeten (?) maken.

We waren het eens: het dient geen enkel nut. En we vroegen ons eensgezind af hoe het er bij die mensen thuis uit zou zien. Zou daar de grond ook bezaaid liggen met lege verpakkingen van chips, koek, snoep, sigarettenpeuken en lege flessen of blikjes? Dat het ook anders kan, zag Spin later die zondag. Na een bezoekje aan DSOV in Vijfhuizen fietste Spin terug over het voormalige Floriadeterrein. In de hoop nog iets te zien van de bijzondere podia en gebouwen van Mysteryland, want wekenlang was er van alles opgebouwd. En een week na het eendaagse evenement zullen het Haarlemmermeerse Bos en De Groene Weelde er weer bijliggen alsof er niets gebeurd is.

Mysteryland is een evenement waar Haarlemmermeer trots op mag zijn. Ruim zestigduizend festivalgangers hadden er in één dag een enorme puinhoop van gemaakt. Het bleek een georganiseerde puinhoop. Eerst zag Spin langs het fietspad een flink aantal dichtgebonden volle vuilniszakken staan. Even later stuitte hij op een groep jongeren die druk doende waren nieuwe vuilniszakken te vullen met de overblijfselen van Mysteryland. Daar waar de groep nog niet geweest was kon Spin duidelijk zien hoeveel troep er op de grond lag. In korte tijd wordt al die troep keurig opgeruimd. Zo kan het dus ook. Dat moet op de een of andere manier in de 'gewone' openbare ruimte toch ook mogelijk zijn? En als het eenmaal weer netjes is, dan kunnen we het toch met z'n allen ook netjes houden?

Spin

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie