Glanzende première Buitenbios Kunstfort

30 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Wegens succes geprolongeerd! De Buitenbios op het Kunstfort bij Vijfhuizen was vorig jaar zó'n groot succes dat filmliefhebbers ook dit jaar zes zomeravonden lang kunnen genieten van mooie films.

Gisteravond vond op het buitenterrein van het fort de première plaats. Met direct een topfilm, bekroond met een Oscar: Amarcord van Federico Fellini uit 1973. Ruim zestig filmliefhebbers zijn op de eerste voorstelling afgekomen. Hoewel er gratis hapjes en drankjes zijn heeft een aantal buitenbiosbezoekers ervoor gekozen om een eigen favoriet wijntje en kaasje mee te nemen. Dat er gewacht moet worden tot ongeveer negen uur, het moment dat het donker genoeg geworden is, om de film te starten, maakt niemand iets uit. De ondergaande zon is prachtig en op de zwoele zomeravond zoals we ze dit jaar zo rijkelijk uitgedeeld krijgen is het knus op het fort. Niemand heeft haast. Voor iedereen is het een bijzonder avondje uit. Bijzonder omdat bioscoopvoorstellingen in de open lucht die ook nog eens gratis zijn, niet vaak voorkomen.

Hans en Petra uit Hoofddorp zijn inmiddels trouwe bezoekers. Verleden jaar zijn ze twee keer geweest, voor dit jaar hebben ze zich meer avondlijke fietstochtjes naar het fort beloofd. ,,Het is een geweldig initiatief'', menen ze vanuit hun comfortabele en zelf meegebrachte campingstoelen.

De Buitenbios is een initiatief van Mariken Straat. Ze woont in een van de kunstenaarswoningen bij het fort. Ze regelt en ze doet en ze verwelkomt de bezoekers. En ze vertelt vol trots dat voor vanavond (30 augustus) al een kleine 90 mensen zich hebben aangemeld en voor zaterdag al bijna 80. (www.kunstfort.nl).

Volgende week zijn er nog voorstellingen op 5, 6 en 7 september.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie