Arthur van Dijk nieuwe voorzitter Adamas Inloophuis

30 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Arthur van Dijk is vanaf 1 januari 2014 de nieuwe voorzitter van het Adamas Inloophuis. Van Dijk neemt op 3 september na tien jaar afscheid als wethouder van de Gemeente Haarlemmermeer en wordt de nieuwe voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Arthur van Dijk was als wethouder verantwoordelijk voor de portefeuilles economie, cultuur en Schiphol. Hij heeft zich in al die jaren laten zien als zeer betrokken bij de gemeente Haarlemmermeer, de regio daaromheen en haar inwoners en ondernemers.

"Ik heb het Adamas Inloophuis altijd een warm hart toegedragen en kijk er naar uit om vanaf 1 januari voorzitter te worden. Binnen deze organisatie kan ik mijn kennis en netwerk inzetten en daarmee helpen een verschil te maken voor mensen met kanker en hun naasten. Het is belangrijk voor me om ook op deze manier maatschappelijk bij Haarlemmermeer betrokken te blijven", aldus Arthur van Dijk die in de Hoofddorpse Courant van donderdag 29 augustus al uit zijn mond liet optekenen 'vergroeid te zijn met Haarlemmermeer'.

Arthur van Dijk neemt het stokje over van Bab van Groenigen, die de functie vanaf de oprichting van het inloophuis in 2007 heeft vervuld. Hij is blij dat hij het roer in handen mag gaan geven van Van Dijk. "Zijn enorme netwerk, bestuurlijke kwaliteiten en het warme hart dat hij Adamas toedraagt geven mij de overtuiging dat de fundamenten voor de toekomst aanzienlijk zijn versterkt", aldus Van Groenigen.

"Bab van Groeningen heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het huis dat er vandaag de dag staat. We gaan hem als rots in de branding van de organisatie enorm missen", aldus Nicky Westerhof, coördinator van het Adamas Inloophuis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie