Haarlemmermeer Culinair in de startblokken

30 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De voorbereidingen zijn nog in volle gang. Vandaag, vrijdag 30 augustus, start Haarlemmermeer Culinair 2013 op het Van Stamplein in het centrum van Hoofddorp. Om 16 uur zal wethouder Arthur van Dijk de officiële opening verrichten.

De gewijzigde opzet waar Stichting Haarlemmermeer Culinair (Jos Bölte, Martin Langeveld en Menno Simons) vorig jaar voor koos, krijgt dit jaar een vervolg. Doel is ook nu om zoveel mogelijk regionale restaurants te vragen om een culinair menu samen te stellen en dat tegen een schappelijke prijs aan te bieden.

Martin Langeveld van de Stichting: ,,Momenteel presenteren 14 bedrijven zich tijdens Culinair 2013 op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp. Daarmee is er voor bezoekers sprake van een grote variëteit aan gerechten en drankjes. Ieder restaurant mag maximaal vijf gerechtjes en een soort drank aanbieden. De kosten zijn daarbij gemaximeerd op 5 euro per gerecht. Op die manier houd je het overzichtelijk, voor iedereen gelijk en betaalbaar.''

Het gratis toegankelijke driedaagse evenement vindt plaats op de twee laatste dagen van augustus en de eerste dag van september. Op de zondagochtend fungeren het terrein en het VIP-deck ook als startlocatie van de Haarlemmermeer Run.

De terreinindeling is vergelijkbaar met vorig jaar, alhoewel de oppervlakte een fractie kleiner is. Pagodetenten met een voor ieder gelijke afmetingen en keukenfaciliteiten bieden plaats aan de restaurants. Op het terrein zijn meerdere uitgiftepunten voor de muntjes waarmee de menu's en drankjes betaald kunnen worden. Iedere munt heeft een waarde van 2,50 euro maar is deelbaar in twee gelijk parten. Midden op het plein staat een grote bar voor de drankjes.

Zie ook de special in de Hoofddorpse Courant van donderdag 28 augustus.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie