De Hollanders brengt nieuw stuk 'Absinthe' van Arthur Japin naar De Meerse

6 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Nederland is sinds vorig jaar een nieuw gezelschap rijker: De Hollanders. Een groep jonge, talentvolle acteurs, die de unieke gave hebben grote schrijvers aan zich te binden, die speciaal voor hen toneelstukken schrijven. Na een succesvolle samenwerking met Arnon Grunberg, is het nu de beurt aan Arthur Japin. Hoe sterk zijn de idealen van de jeugd? Hoe lang houd je vol die te bereiken? Japin ontmoette De Hollanders en hun idealisme deed hem denken aan de Tachtigers: vijf jonge Amsterdamse rebellen die ruim honderd jaar geleden het vastgeroeste Nederland omver schopten. In driedelig grijs zaten zij in de kunstenaarscafés en deden zich tegoed aan verse rivierkreeft en goede wijnen. Ze worstelden met hun idealen en ze schreven de mooiste boeken en gedichten. 'Absinthe' vertelt het verhaal van Anna Witsen, één van de tachtigers. Zij ontvluchtte haar dominante vader om haar dromen te verwezenlijken. De try out van 'Absinthe' is op woensdag 25 september om 20.30 uur te zien in de kleine zaal van De Meerse.

Het verhaal van Anna Witsen wordt zingend ondersteund in zelfgeschreven koorzang geïnspireerd op de composities van Julius Röntgen en live estafette muziek. 'Absinthe' wordt een zaadje dat in de fantasie van de kijker kan uitgroeien tot een groot droombeeld. Een muzikale voorstelling over liefde, verleiding, rebellie en verbeelding. Versterkt door een mimespeelster knallen De Hollanders hun tweede voorstelling van het toneel.

De regie is in handen van Gerardjan Rijnders. Met: Simone van Bennekom, Thomas Höppener, Eva van Manen, Thijs Prein en Imke Smit.

De Meerse kleine zaal

Woensdag 25 september - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie