The Ploctones brengen jazz naar Duycker

9 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Zaterdag 14 september, treden de voor een Edison award genomineerde Jazz rockers The Ploctones op in Duycker. De deur opent om 20 uur.

Duycker en Meer Jazz hebben de handen ineen geslagen en gaan samen een jazz programmering neerzetten in Duycker. De komende maanden kunnen bezoekers meer jazz muziek verwachten, om te beginnen met The Ploctones en gevolgd door Kapok op zaterdag 30 november.

The Ploctones vertegenwoordigen alles waar het bij jazz om draait. En dat niet alleen. In de muziek van de Ploctones komen ook zeer sterke invloeden van blues, funk, pop, R&B, country, latin, en blue grass. Deze mannen bespelen hun instrumenten op de meest swingende manier mogelijk.

In 2013 verschijnt de vierde cd met nieuwe 'heupbrekers' zoals gitarist Anton Goudsmit de nieuwe composities van de band omschrijft. Goudsmit, die eerder het Duiveltje voor beste popgitarist,de VPRO Boy Edgar prijs voor de Jazz won en speelde met The New Cool Collective, staat samen met Efraïm Trujillo, Jeroen Vierdag en Martijn Vink op het podium. Samen maken deze vier mannen niet alleen hele lekkere muziek maar ook aanstekelijk veel lol op het podium.

Verwacht veel nieuwe ritmes, nieuwe noten, nieuwe grooves en dus volgens Anton Goudsmit zelf: de nieuwe Heupbreker. Kom deze jazzy mannen bekijken voor ze naar het buitenland vertrekken om daar de zalen te laten swingen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie