Kwetsbare Marc-Marie Huijbregts betovert met 'Florissant'

13 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Florissant betekent zoveel als bloeiend, fleurig, gezond, prachtig, welvarend en het is ook nog eens een plaats in Amerika. In de gelijknamige solovoorstelling neemt Marc-Marie Huijbregts zijn leven met u door. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling op zondag 6 oktober om 20.15 uur in de grote zaal van De Meerse.

Houdt hij van florissante dingen, is zijn leven eindelijk in florissant vaarwater terecht gekomen, vond hij het gewoon een mooi woord? Een voorstelling gevuld met vermakelijke anekdotes, vileine grappen, op zijn zo kenmerkende wijze losjes verteld. Hilarische verhalen over een week in een stilteklooster, zijn vrolijke tantes, maar ook over vader Huijbregts, een alcoholist die zijn zoon niet echt wilde zien. Ogenschijnlijk luchtig gebracht, maar altijd met een diepere laag. 'Florissant' is een betoverende voorstelling geworden over vrijheid en de angst voor eenzaamheid, over jezelf zijn. ,,Niemand durft zich op het podium zó kwetsbaar op te stellen als Marc-Marie Huijbregts.''(Parool****)

Na verschillende rollen in diverse theaterproducties komt Marc-Marie Huijbregts eind jaren negentig terecht bij de Comedytrain. Zijn eerste voorstelling 'Marc-Marie H' is meteen een succes en het jaar daarop ontvangt hij op het Cameretten Festival de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs. Voor het programma 'M.M. Huijbregts' ontvangt Marc-Marie de Poelifinario, de VSCD Cabaretprijs voor 'het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen'. Na diverse televisie uitstapjes keert Marc-Marie in 2006 terug in het theater met zijn programma 'Opdat ik niet vergeet'. Voor deze voorstelling als voor zijn laatste voorstelling 'Marc-Marie Punt' wordt hij opnieuw genomineerd voor de Poelifinario.

De Meerse grote zaal

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober - 20:15 uur

www.demeerse.com

Kaarten voor 'Florissant' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.com.

Hoofddorp, 13 september 2013

SDM 13/14- 009

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie