Nieuwe muziektheatervoorstelling van multitalent Egon Kracht

13 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - 'Het Oog van Leonardo' is een muziektheatervoorstelling over de geniale uitvinder Leonardo da Vinci, over zijn gekte en sociale onaangepastheid, over zijn wereldberoemde kunst, zijn verrassende wetenschappelijke inzichten en zijn ongebreidelde fantasie. Egon Kracht & The Troupe staat met een try-out van 'Het Oog van Leonardo' op donderdag 3 oktober in de kleine zaal van De Meerse, aanvang: 20.30 uur.

Multitalent Egon Kracht waagde zich eraan. Met als resultaat een eerbetoon aan de Italiaanse alleskunner uit de tijd van de Renaissance. De voorstelling is een pleidooi om 'anders' te kijken. Om jezelf toe te staan dingen altijd opnieuw en in een ander daglicht te beschouwen, zoals Da Vinci dat deed. De voorstelling is daarmee tevens een ode aan pure creativiteit - de bron van kunst en wetenschap.

Voor 'Het Oog van Leonardo' heeft Egon kracht zich laten zich inspireren door pop, jazz, klassieke muziek, natuurkunde, wetenschapsfilosofie, schilder- en beeldhouwkunst. Tevens zoekt hij verrassende verbindingen. Daarmee is het de meest hybride voorstelling die Egon Kracht tot nu toe heeft gemaakt. In een wervelende, muzikale show krijgt het publiek een beeld van de begaafdheid van Leonardo da Vinci én van Egon Kracht. The Troupe bestaat bij 'Het Oog van Leonardo' uit: Mark Omvlee (zang), Henk Zwart (zang), Linda van Hoeckel (zang), Noortje Braat (zang, viool), Michiel van Dijk (saxofoons en klarinetten), Freek Kroon (drums, zang) en Milan Kracht (gitaar). De regie is in handen van Eva Bauknecht.

Contrabassist en componist Egon Kracht studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en werd bekend bij het grote publiek als muzikaal partner van Maarten van Roozendaal. In 1994 richtte hij The Troupe op waarvoor hij onder andere een bewerking maakte van de 'Matthäus Passion' van J.S. Bach (2002) en van 'Joe's Garage' van Frank Zappa (2003). In 2010 componeerde hij de 'Judas Passion' naar een libretto van Jeroen van Merwijk. In 2011 volgde de opera 'Wááárde' en het religieuze werk 'Stabat Mater, Stabat Pater'. De pers over 'Stabat Mater, Stabat Pater': ,,Kracht wortelt in de pop en de jazz, maar na eerdere muzikale verkenningen met Bachs Matthäus Passion en een theatrale Judas Passion presenteert hij met dit Stabat Mater een volkomen logische synthese van klassieke muziek en jazz'' (Noordhollands Dagblad).

De Meerse kleine zaal

Donderdag 3 oktober - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie