The Five Great Guitars viert 10 jarig jubileum in De Meerse

13 september 2013 om 00:00 Cultuur

In 2013 bestaan The Five Great Guitars tien jaar en dit moet natuurlijk gevierd worden. Gitarist Jan Kuiper komt dit theaterseizoen met een nieuwe tournee. In 'African Samba' komen The Five Great Guitars met een fantastische line-up waarin groovy baspatronen, virtuoze gitaarsolo's, swingende Samba's en Bossa Nova's allemaal voorbij komen. Het belooft een exclusieve avond te worden waarin de roots van de Braziliaanse muziek naadloos overgaan in traditionele Afrikaanse percussie. The Five Great Guitars staan met 'African Samba' op vrijdag 4 oktober in de grote zaal van De Meerse, aanvang 20.15 uur.

Na de succesvolle tournees van voorgaande jaren strijken The Five Great Guitars na vier jaar weer neer in De Meerse. In deze theatertournee spelen Jan Kuiper, Digmon Roovers en Zoumana Diarra samen met Braziliaanse singer-songwriter Ceumar. Na eerdere gastoptredens van Harry Sacksioni, Leonardo Amuedo, Eric Vaarzon Morel en Jan Akkerman, is er dit jaar een wel heel bijzondere Afrikaanse special guest: Habib Koité! Daarnaast zijn ook de twee Afrikaanse percussionisten Dramane Diarra en Moussé Pathé M'Bay weer van de partij.

The Five Great Guitars is een ontmoeting tussen meestergitaristen uit verschillende richtingen en culturen. Samen belichten zij alle nuances van de moderne gitaar. In het programma 'African Samba', gewijd aan de ontmoeting tussen de Braziliaanse en Afrikaanse muziekcultuur, roept Jan Kuiper hierbij de hulp in van special guest Habib Koité. Deze Malinese zanger en gitarist werd wereldberoemd met zijn band Bamada. De tomeloze energie en het zichtbare speelplezier van de muzikanten werken aanstekelijk en zorgen er voor dat de sfeer er vanaf het eerste nummer goed in zit. Stil zitten is er deze keer dus ook niet bij!

De Meerse grote zaal

Vrijdag 4 oktober - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie