Klassieke muziek voor de allerkleinsten in 'Het Sneeuwwit Vogeltje'

13 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Anne Koene en Caroline Erkelens willen als het muzikale duo De Zingende Harp klassieke muziek naar de allerkleinste kinderen brengen. Aan de hand van een eenvoudig verhaal worden de kinderen meegenomen op een reis door een muzikaal land waar klanken voorbij komen die ze niet vaak zullen horen. De combinatie van klassieke en moderne componisten met het lieve verhaal en de kleurrijke poppen zorgen ervoor dat het jonge publiek kennis maakt de schoonheid van de muziek en de fantasie van het theater. De Zingende Harp staat met 'Het Sneeuwwit Vogeltje' op zondag 29 september in Het Oude Raadhuis, aanvang 14 uur. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

'Het Sneeuwwit Vogeltje' vertelt een lief verhaal vol klassieke muziek, onder begeleiding van harpiste Anne Koene en zangeres Caroline Erkelens. Op een dag vindt het sneeuwwitte vogeltje iets bijzonders in zijn nest: Een ei van goud! Zou het soms van de koningin zijn? Hij wil het best teruggeven, maar woont de koningin eigenlijk? Samen met zijn vriendjes gaat het vogeltje op een vrolijke en vooral muzikale reis om het gouden ei terug te brengen naar de koningin. 'Het Sneeuwwit Vogeltje' is een eenvoudig verhaal met kleurrijke poppen en muziek van onder andere Schubert, Rossini en Saint Saens, aangevuld met eigen liedjes.

Anne Koene en Caroline Erkelens werkten al lange tijd samen voordat zij als duo De Zingende Harp hun eerste voorstelling 'Pierlala' maakten. 'Het Sneeuwwit Vogeltje' is de tweede voorstelling van het duo. De Zingende Harp maakt beeldend muziektheater voor kinderen vanaf drie jaar. Met de voorstelling 'Stippie en Jan' dingen zij dit jaar mee naar de Zapp Theaterprijs, deze voorstelling was vorig seizoen te zien in Het Oude Raadhuis.

Het Oude Raadhuis

Zondag 29 september - 14 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie