Absurdistisch en muzikaal cabaret met Poolvogel

13 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - ,,Ze zijn slim, grappig, vreemd en toch heel aanraakbaar.'' Als het aan begeleiders Peter Heerschop en Viggo Waas ligt is Poolvogel de nieuwe cabaretsensatie. Poolvogel staat met de try-out van 'Wachtlokaal 9' op zaterdag 28 september in Het Oude Raadhuis, aanvang 20.30 uur. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Met 'Wachtlokaal 9' brengt Poolvogel een uitdagende mix van muzikaal, fysiek en absurdistisch geweld. Het resultaat is een ontroerende, maar ook hilarische voorstelling over vriendschap waarin elke vanzelfsprekendheid kan omslaan in een schrijnende tekortkoming. Vier vrienden die alles voor elkaar over hebben, zolang ze er niks voor hoeven te doen.

Poolvogel is opgericht in 2002 en bestaat uit Marius van Duijn, Jense Meek, Joppe van Driel en Matthijs de Wit. In 2011 wonnen zij met de voorstelling 'Neus (de;m)' zilver op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Juryvoorzitter Hijlco Span over het gezelschap: ,,Intelligent, verrassend en absurd getint cabaret, in de traditie van Monty Python.'' De vier heren worden bij dit programma begeleid door cabaretveteranen Viggo Waas en Peter Heerschop. Een ijzersterke cabaretgroep verovert de theaters, ,,dit is de kans om daarbij te zijn,'' aldus Heerschop over Poolvogel. Daniël Samkalden (Orkater, Theo Nijland) verzorgt de regie.

Het Oude Raadhuis

Zaterdag 28 september - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie