Afbeelding
import

Nog geen akkoord over panden Concourslaan

30 april 2018 om 14:48 lokaal

HOOFDDORP Er ligt nog geen akkoord over de ontwikkeling van twee winkelpanden aan de Concourslaan in Hoofddorp. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad laten weten. Het college wil nu dat de onteigeningsprocedure wordt voortgezet.

De gemeenteraad stelde een stemming over het onteigeningsplan in februari uit om de onderhandelende partijen de kans te geven er alsnog onderling uit te komen. Die extra tijd heeft uiteindelijk niet tot resultaat geleid.

Projectontwikkelaar Kennemerland heeft een uitvoerig plan voor het gebied Concourslaan-Tuinweg. De eigenaren van de Concourslaan 53-55 hebben echter een eigen plan, maar ontwikkelaar Kennemerland heeft daar geen oren naar. Hij houdt de gemeente aan een toezegging uit 2011 dat er als er geen overeenstemming wordt bereikt met alle winkeliers in het gebied de gemeente dan zou overgaan tot onteigening.

De gemeenteraad vindt onteigening echter een veel te zwaar middel. Het college wil nu dat de onteigeningsprocedure alsnog wordt voortgezet. De onderhandelingen kunnen wat B en W betreft worden voortgezet. Als er alsnog overeenstemming wordt bereikt, kan de onteigening worden afgeblazen.

Fractievoorzitter Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH) heeft vorige week schriftelijke vragen gesteld. Hij wil onder meer van het college weten waarom de gesprekken met de ontwikkelaars en de eigenaren van de winkelpanden geen succes hebben gehad.

Beusenberg roept zijn collega's in de raad op in elk geval niet akkoord te gaan met de onteigening.
 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie