Succesvolle voorstellingen van De Parade te zien in De Meerse

19 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - 'Who's afraid of George and Mildred?' is een samensmelting van drie korte komedies waarmee Raymonde de Kuyper en Gorge van Houts de afgelopen jaren veel succes oogstten op het rondreizend theaterfestival De Parade. De voorstelling is op zaterdag 5 oktober om 20.30 uur te zien in de kleine zaal van De Meerse.

Het huwelijk van George en Marit van Dijk kent sleetse plekken. Al 35 jaar een paar. Wat ooit begon als een veelbelovende liefde in de 60'er en 70'er jaren van de vorige eeuw is uitgelopen op een aaneenschakeling van gefnuikte verwachtingen en frustraties. Maar ze hebben een remedie gevonden.

De remedie is het in de slaapkamer naspelen van beroemde echtparen uit die 60'er en 70'er jaren en dit lijkt verlichting te geven en zelfs ontspanning. Steevast gaat één van beiden in de fantasieën te ver en moeten er gruwelijke spelletjes gespeeld worden. Totdat op een avond het finalespel wordt ingezet… De regie is in handen van Aat Ceelen.

George van Houts is acteur, regisseur en theatermaker. Sinds 1997 vormt hij samen met Tom de Ket het cabaret duo Van Houts & De Ket. Eerder was zijn theaterversie van 'De Vastgoedfraude' in De Meerse te zien en speelde hij in de voor de Toneel Publieksprijs genomineerde voorstellingen 'Karakter' en 'Vincent en Theo'. Dit seizoen is George van Houts wederom te zien in 'De Verleiders: de val van een super-man'. Raymonde de Kuyper acteert in diverse theater- en filmproducties en is met grote regelmaat op televisie te zien. Ze stond in het theater in 'Echt iets om naartoe te leven' van Arjen Ederveen, speelde bij Toneelgroep Amsterdam, en speelde samen met Leny Breederveld in eigen beheer de voorstelling 'Weg' van Kees Prins. Tevens was zij in De Meerse te zien in 'Steeds meer mensen vieren hun verjaardag niet' van Theatergroep Carver.

De Meerse kleine zaal

Zaterdag 5 oktober - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie