Hilarische hommage aan Hitchcock in De Meerse

20 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - In een piepklein theatertje hebben vijf acteurs het plan opgevat om het volledige oeuvre van de legendarische filmmaker Alfred Hitchcock na te spelen in één voorstelling. In het derde deel van deze trilogie brengt het in Hoofddorp gevestigde gezelschap een hilarische hommage aan de meester van de suspensethriller. De try-out van 'Alfred Hitchcok Trilogie - Deel 3: De man die het wist' van Het Thriller Theater is te zien op woensdag 9 oktober in de kleine zaal van De Meerse, aanvang 20.30 uur.

Op het toneel komen fragmenten voorbij uit alle 53 films van Hitchcock, waaronder 'Psycho', The Birds', 'Rear Window' en 'North by Northwest'. De acteurs spelen in razend tempo meer dan 30 dubbelrollen en deinzen er niet voor terug om op het podium met auto's langs ravijnen te scheuren, met een boot de achtervolging op zee in te zetten, of met een vliegtuig over een maïsveld te vliegen. Dit alles terwijl er achter de schermen ook nog van alles aan de hand is.

Naast de hilarische achtbaanrit door het gehele oeuvre van Alfred Hitchcock zien we de acteurs ook buiten het podium, waar ze zelf alle technische handelingen verrichten die voor het verhaal noodzakelijk zijn. Achter de schermen blijkt er echter ook van alles aan de hand en is de grote vraag: houden ze het vol tot het doek valt? 'De man die het wist' is op deze manier niet alleen een ode aan één van de beroemdste regisseurs uit de filmgeschiedenis, maar tegelijkertijd een ode aan het ambacht van theater maken. Voor het derde achtereenvolgende theaterseizoen brengt Het Thriller Theater films van Hitchcock op het toneel. De vorige twee delen, '39 steps' en 'Dial M for Murder', waren ook in De Meerse te zien.

De cast van 'De man die het wist' bestaat uit Filip Bolluyt, Renée van Wegberg, Lex Passchier, Hymke de Vries en Sander de Heer. De regie is in handen van Bruun Kuijt, die samen met Passchier ook het script schreef. Het Thriller Theater zal de tournee van deze voorstelling in januari eindigen in onze grote zaal.

De Meerse kleine zaal

Woensdag 9 oktober - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie