Beleef een authentieke Ierse avond met Ragús

20 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Ragús neemt je een avond lang mee in de levende traditie, naar het hart van Ierland - en ver daarbuiten. Met 'The Show' toont Ragús de toeschouwer alles wat de Ierse cultuur zo bijzonder maakt: opzwepende jigs and reels, vrolijke liedjes, melancholieke ballads en natuurlijk de dansers. Ragús is met 'The Show' te zien op woensdag 9 oktober in de grote zaal van De Meerse, aanvang 20.15 uur.

Het ene moment worden de planken uit de vloer gedanst, nog geen minuut later lijken ze over het podium te zweven. De kern van het repertoire is en blijft authentiek Iers, maar daarnaast zet Ragús de deur open voor muzikale invloeden uit alle windstreken. Een avond vol energie en emotie.

Het Ierse woord Ragús betekent neiging of verlangen. Met 'The Show' zet Ragús een voorstelling neer die overloopt van passie en emotie. Het gezelschap is en blijft uniek in het dansgenre. Alles is authentiek. Bij Ragús wordt de toeschouwer getrakteerd op de oorspronkelijke Ierse dansen, virtuoos uitgevoerd door een groep getalenteerde topdansers. Naast het overdonderende danstalent wordt 'The Show' voorzien van live muziek door een hechte band, in combinatie met zang van een Ierse topvocaliste.

Na eerdere shows in De Meerse komt Ragús nu voor de achtste keer op rij naar Nederland. De show is volledig geactualiseerd, de choreografie nog meer gedurfd en de kostuums en lichtshow vormen een visueel spektakel van de bovenste plank. De afgelopen jaren heeft Ragús zijn sporen verdiend in theaters over de hele wereld. Ooit braken ze door in het beroemde Olympia Theatre in Dublin, waar ze twee maanden achtereen voor uitverkochte zalen stonden. Ze toerden door Noord-Amerika, Europa, Japan, Australië en China. Ragús garandeert een avond vol energie en emotie, met een publiek dat van begin tot eind op het puntje van zijn stoel zit.

De Meerse grote zaal

Woensdag 9 oktober - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie