Prachtig celloconcert van Quirine Viersen in Het Oude Raadhuis

20 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - De Nederlandse celliste Quirine Viersen behoort internationaal tot de meest vooraanstaande muzikale persoonlijkheden van haar generatie. Met haar intense, uitdrukkingsvolle en virtuoze spel is zij erin geslaagd collega's, pers en publiek van haar grote muzikaliteit en meesterkracht te overtuigen. Quirine Viersen doet dit seizoen ook Hoofddorp aan voor een prachtig klassiek concert. Het programma is op dit moment nog niet bekend, maar zal een week voor het concert te vinden zijn op www.demeerse.com. Op zondag 6 oktober staat Quirine Viersen in Het Oude Raadhuis, aanvang: 12 uur.

Tijdens internationale concoursen behoorde Quirine Viersen vaak tot de laureaten. In 1994 bereikte zij een bijzondere status door als eerste Nederlander een prijs op het prestigieuze Tsjaikovsky Concours te winnen. In hetzelfde jaar ontving ze daarnaast de Nederlandse Muziekprijs. In 2000 won ze haar tot nu toe belangrijkste prijs, de Young Artist Award van de Credit Suisse Groupe. De veelvuldige concerten met alle belangrijke Nederlandse orkesten alsook met grote internationale orkesten en dirigenten vormen de basis tot de ontwikkeling van haar muzikale persoonlijkheid en carrière, hetgeen Quirine Viersen tot een veelgevraagde soliste maakt. Ook in kamermuziekverband is Quirine een veelgevraagd musicus.

Met pianiste Silke Avenhaus vormt Quirine sinds 1996 een succesvol duo. Quirine Viersen bespeelt een cello 1715 Joseph Guarnerius Filius Andreae, haar ter beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Het Oude Raadhuis

Zondag 6 oktober - 12 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie