Buitenaards cabaret van Vincent Bijlo

20 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Vincent Bijlo is door ons eigen kabinet voorgedragen als huiscabaretier van de planeet Mars. Vanzelfsprekend is hij vereerd, maar toch twijfelt hij of hij deze functie wel moet aanvaarden. In 'Enkeltje Mars', het nieuwe cabaretprogramma van Vincent Bijlo, neemt hij het publiek mee naar een nieuwe Nederlandse nederzetting. Woensdag 2 en donderdag 3 oktober is hij met de try-out van zijn voorstelling te zien in Het Oude Raadhuis, aanvang: 20.30 uur.

Bijlo: ,,Als je op Mars optreedt, kun je na de voorstelling niet naar huis. Sterker nog, je kunt nooit meer naar huis.'' Nedermars, ook wel liefkozend Plasterkië genoemd, zal een opperland zijn waar het oude Neerland schril bij zal afsteken.

Op Mars is geen wifi, geen Euro, geen politiek, geen crisis, geen werkeloosheid. Kortom, niks om je over op te winden. Waarschijnlijk is het er verschrikkelijk saai, ze hebben er zelfs geen koopzondag. Het kan er behoorlijk vriezen, maar een Elfstedentocht zit er niet in; er zijn geen elf steden. Maar die komen er wel. Daar zal Bijlo samen met zijn Marspioniers verandering in brengen. Ga met Bijlo mee naar het nieuwe Nedermars, Waar alles nieuw en vertrouwd zal zijn. Het nieuwe Den Helder zal immers gewoon aan het Marsdiep liggen.

De blinde cabaretier Vincent Bijlo heeft inmiddels al behoorlijk wat cabaretprogramma's op zijn naam staan. Zijn eerste succes binnen het theater kwam met het behalen van de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids Cabaretfestival in 1988. Behalve cabaretier is Vincent Bijlo ook actief als schrijver en columnist. Naast verscheidene boekpublicaties heeft Bijlo drie maal per week een column in het Algemeen Dagblad. Daarnaast was Bijlo ook te zien in 'Loenatik, de movie'.

Het Oude Raadhuis

Woensdag 2 en donderdag 3 oktober - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie